Connect with us
Incendiu Vaslui: Un copil de 6 ani a reușit să-și salveze cei doi frați mai mici din incendiul care le mistuia casa. Copiii au fost lăsați singuri de bunici

Știri

Incendiu Vaslui: Un copil de șase ani și-a salvat frații din flăcări

Incendiu Vaslui: Un copil de șase ani a reușit să își salveze cei doi frați mai mici din incendiul care le mistuia casa. Copiii cu vârste cuprinse între trei luni şi şase ani au fost lăsați singuri în casă de bunici.

Poliţia şi Protecţia Copilului au lansat o anchetă în localitatea vasluiană Vutcani, după ce trei copii erau să ardă de vii într-un incendiu. Autoritățile locale transmit că bunicul copiilor era la muncă iar bunica era plecată la un magazin din sat, transmite Mediafax.

În momentul în care flăcările au cuprins locuinţa, cei trei fraţi de 3 luni, 1 an şi 3 luni, respectiv 6 ani, erau singuri în casă. Incendiul a fost observat de vecini, care au alertat autoritățile.

Cel mai mare dintre copii a reușit să își salveze singur frații mai mici, deși casa era cuprinsă de flăcări. Băiatul l-a luat pe bebelușul de trei luni în brațe și i-a cerut fratelui de un an să se târască după el.

Incendiu Vaslui: Copiii au fost lăsați singuri în casă de bunici

”La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violenţă, dar într-o oră a fost lichidat. Din păcate, casa a fost distrusă în totalitate. Din primele cercetări, cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum defect. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu o autospecială cu şase subofiţeri”, au declarat, luni, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Având în vedere că cei trei frați au fost lăsați singuri în casă și viața le-a fost pusă în pericol, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Citește și: SUA: Bilanțul incendiului din Oakland crește la 33 de morți

“Din primele informaţii, copiii au fost lăsaţi în casă singuri, în timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. În casă aveau o sobă defectă, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de negljare, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Copilul de 6 ani a avut prezenţă de spirit şi a reuşit să scoată din casă frăţiorii mai mici. Apoi nişte vecini au venit în ajutor. Cazul rămâne în monitorizarea autorităţilor locale din Vutcani”, a declarat,  purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpean, pentru Mediafax.

Părinţii celor trei minori se află la muncă în străinătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top