Connect with us

Știri

Incredibil! A aparut un ziar care se poate…planta!

Senzational! A fost inventat un ziar care te invita nu doar la lectura, dar si la gradinarit! Numele lui este Green Newspaper si este noua inventie a japonezilor:  un ziar care se poate planta.

Desi pare desprins din cartile SF, acest ziar exista cu adevarat si face furori printre locuitorii Japoniei. Astfel, dupa ce ati citit ziarul, il puteti planta intr-un ghiveci sau in propria gradina, ii turnati apa la “radacina” iar el va incolti.

Cum poate fi posibil acest lucru?

Ziarul care poate fi plantat a fost realizat din material reciclat, deseuri de hartie si carton care au fost topite in apa si aduse in stadiu de pasta. Apoi, in faza finala, inainte de a fi transformata in foi de hartie, peste pasta au fost adaugate seminte de flori si plante. Dupa ce a fost obtinuta foaia de hartie, pentru tiparirea textului si a imaginilor se foloseste cerneluri vegetale.

Ideea aparţine unei agentii de publicitate, Dentsu. Aceasta a creat o campanie de publicitate pentru ziarul Mainichi Newspaper, publicatie cu tematica exclusiv despre plante si gradinarit.

Ideea insa nu este una noua, deoarece a aparut in Argentina, unde editura Pequeño Editor a publicat o carte pentru copii, denumita „Mi papá estuvo en la selva”/”Tatal meu a fost in padure”, o carte cu ilustrate. Cartea se putea planta dupa ce era citita. In plus, initiativa era menita sa sadeasca in sufletul si mintea copiilor respectul pentru mediul inconjurator.

Se poate spune ca este o dubla metafora: dupa ce si-a facut datoria semanand idei in mintea cititorilor, hartia da nastere la flori si plante odata “semanata” in pamant.

Ideea de Green Newspaper reprezinta un mod interesant de a imbina pasiunea pentru lectura cu necesitatea de a proteja mediul inconjurator.

Sursa foto Captura youtube.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top