Connect with us

Știri

INCREDIBIL! Fenomen nemaiîntâlnit pe litoralul românesc

Plaja de la Mamaia este plină ochi de meduze eșuate. Fenomenul, spun specialiştii, se datorează schimbării direcţiei vântului. Are farmecul lui și efecte negative: fauna marină este afectată.

„În vara care a trecut, valurile băteau până aproape de acele baldachine. Acum, a rămas o porţiune foarte mare de nisip descoperită şi asta din cauza faptului că marea s-a retras. Specialiştii spun că este un fenomen natural, firesc, dar care afectează totuşi fauna marină”, relatează Oana Manoilă, potrivit Digi24.

Odată cu retragerea apelor, dispar anumite plante, organisme mici care constituie hrana unor peşti.

„Este zona de hrănire a puietului de peşte, în special chefalilor. Această variabilitate a liniei ţărmului este un fenomen cunoscut şi continuu, în funcţie de direcţia şi durata, de intensitatea vântului. Am avut situaţii în care această oscilaţie s-a petrecut pe distanţe de circa 100 de metri”, afirmă Simion Nicolae, directorul INCDM „Grigore Antipa”, Constanța.

Plajele din partea de nord a staţiunii Mamaia sunt brăzdate de meduze eşuate aduse de valuri şi rămase pe nisip după ce marea s-a retras dar şi de un covor gros de scoici.

Citeşte şi Jupiter în Scorpion! Două zodii se îndrăgostesc pentru toată viaţa

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top