ocurile de noroc au avut loc, într-o formă sau alta, de sute, dacă nu chiar mii de ani, și sunt legate de istoria umanității, acestea devenind din ce în ce mai populare de-a lungul timpului. Există multe dovezi că jocurile de noroc erau practicate chiar și în cadrul marilor civilizații antice. Pornind din China antică, Egipt și Imperiul Roman, printre pasiunile membrilor diverselor clase sociale se numărau jocurile cu zaruri sau pariurile sportive. Oamenilor le plăcea să parieze și să facă acest lucru la orice ocazie.
Pe măsură ce jocurile de noroc s-au extins și au evoluat în întreaga societate, au devenit mai organizate, dezvoltate și reglementate de diverse autorități și astăzi întâlnim jocuri de noroc atât în spațiul fizic, cât și în mediul online, această industrie fiind una foarte dezvoltată la nivel global, inclusiv în România. Conform statisticilor, în jur de 26% din populație joacă, ceea ce înseamnă aproximativ 1,6 miliarde de oameni în întreaga lume, iar 4,2 miliarde joacă cel puțin o dată pe an.
România se numără printre țările europene care acordă o atenție deosebită jocurilor de noroc și o consideră o adevărată sursă de venit. Industria cazinourilor din România are o istorie lungă, prima formă de activitate a jocurilor de noroc datând de la începutul secolului XX, când a fost înființată Loteria Română.
Perioada comunistă a fost una destul de tristă pentru jocurile de noroc pentru că existau doar două tipuri de jocuri legale, loto prono și loz în plic, dar după Revoluția din 1989, o mare parte dintre jocurile de noroc au fost legalizate. În prezent, românii au acces la o mare varietate de opțiuni de jocuri de noroc și li se oferă o selecție abundentă de cazinouri pe care le pot vizita. Deși majoritatea cazinourilor sunt situate în București, există săli de jocuri în majoritatea orașelor, iar jocurile online pot fi accesate oricând, fără nicio restricție.
Noua legislație privind jocurile de noroc acoperă toate aspectele importante, inclusiv cerințele pe care trebuie să le îndeplinească operatorii pentru a dobândi o licență. Noile reguli sunt destinate să asigure un nivel înalt de protecție a minorilor și a rezidenților predispuși la dependența de jocuri de noroc. În plus, au fost luate în considerare impozitele și taxele de joc pe care operatorii trebuie să le plătească în viitor.
Supra-numit „Monte Carlo din Orient”, Macau a devenit de-a lungul timpului paradisul fiecărui jucător. Macau a fost centrul activităților de jocuri de noroc din Asia și a fost cunoscut că acumulează peste 50% din veniturile totale ale orașului prin turismul de jocuri de noroc câștigând, astfel, titlul de „capitala lumii la jocurile de noroc”. Fosta colonie portugheză, Macau se mândrește cu unul dintre cele mai mari centre de jocuri de noroc din lume.
Fiind singurul oraș din China în care jocurile de noroc sunt legalizate, Macau se află în strânsă competiție cu jucători de top precum Las Vegas și Monte Carlo. Există peste 38 de cazinouri în Macau și conform legii, cea mai importantă regulă este limita de vârstă de 21 de ani.
Jocurile de noroc se confruntă cu multe restricții legale în Statele Unite. Cu toate acestea, industria aduce o contribuție totală de aproximativ 137,5 miliarde de dolari la economia americană anual și angajează direct peste 730 de mii de oameni.
Cea mai mare companie de cazino din lume, cu venituri de aproximativ 12,88 miliarde de dolari americani își are sediul într-una din capitalele mondiale ale cazinourilor și jocurilor de noroc, Las Vegas. Un alt segment în creștere al industriei jocurilor de noroc este cel online. Dimensiunea pieței globale a jocurilor de noroc online a fost prevăzută să ajungă la peste 59 de miliarde de dolari în 2020, crescând cu aproximativ 20 de miliarde de dolari în doar 5 ani.
În Regatul Unit, spre deosebire de multe regiuni din întreaga lume, legile referitoare la jocurile de noroc online sunt relativ simple. Majoritatea formelor de jocuri de noroc din Marea Britanie, inclusiv cele online, sunt legale, iar industria este foarte bine reglementată. De asemenea, Marea Britanie a înregistrat câteva cifre impresionante în ultimii ani la capitolul jocuri de noroc. Marea Britanie are cazinouri, camere de poker, bingo și o loterie națională reglementată. Britanicii au voie să joace și pe bani reali pe site-urile de jocuri de noroc online.
Jocurile de noroc sunt o activitate populară printre australieni. Peste 80% dintre adulții australieni obișnuiesc să joace la jocuri de noroc, ceea ce reprezintă cea mai mare rată de jocuri de noroc din lume. Industria jocurilor de noroc din Australia reprezintă un punct important în dezvoltarea turismului. Australienii sunt cei mai prolifici jucători din lume, pe baza cheltuielilor pe cap de locuitor.
Canada este un amestec unic de frumusețe naturală și modernitate urbană, având o industrie puternică în ceea ce privește jocurile de noroc. Jocurile de noroc au devenit populare în Canada, de când coloniștii le-au introdus pentru prima dată în țară. De-a lungul evoluției țării, Canada a încercat să ofere libertate pentru jocurile de noroc. Acest lucru a dus la o dezvoltare rapidă a cazinourilor stradale, dar și a jocurilor online. Studiile arată că peste 76% dintre canadieni se bucură de jocuri de noroc în fiecare an, iar industria pariurilor din Canada este estimată să genereze peste 15,5 miliarde de dolari pe an.
Macau, SUA, Marea Britanie, Australia și Canada sunt considerați lideri mondiali ai jocurilor de noroc, însă trebuie să menționăm că există și unele țări unde jocurile de pariuri sunt complet interzise, cum ar fi țările islamice, Cambodgia, Cipru, Qatar, Liban și altele.
Jocurile de noroc au o istorie foarte îndelungată și tumultoasă. Regulile diferă de la o țară la alta, la fel ca și taxele sau limita de vârstă. Veniturile pe care această industrie le generează în prezent la nivel mondial sunt de ordinul zecilor de miliarde de dolari, iar trendul este în continuă creștere.
Acest site foloseste cookies.
Read More