Social

Mihai Craiu: Care este cel mai mare risc de deces din cauza coronavirusului. Ce nu trebuie să faceți

Care este cel mai mare risc de deces din cauza coronavirusului. Ce nu trebuie să faceți. Medicul pediatru, Mihai Craiu a declarat că fumatul poate crește de 14 ori riscul de deces din cauza coronavirusului.

Care este cel mai mare risc de deces din cauza coronavirusului. Ce nu trebuie să faceți

Potrivit medicului pediatru, Mihai Craiu fumatul crește riscul de deces din cauza coronavirusului. Acest obicei îl au 5,6 milioane de români, ceea ce reprezintă un pericol major.

Acum cand este evident ca nu mai vorbim de un virus „penibil, de x ori mai slab decat cel gripal” cum perora un cetatean roman, ce se oferea sa se infecteze cu SARS-CoV2, ca sa dovedeasca faptul ca totul e doar o conspiratie, e bine sa privim la factorii de risc pentru evolutie grava in maladia COVID-19.

Conform acestui studiu, cel mai mare risc de aparitie al formelor grave si de evolutie catre deces NU A FOST VARSTA!! Este adevarat ca seniorii sunt la risc substantial de boala… Iar copii au cel mai mic risc…
Cel mai mare risc a fost FUMATUL. Fumatorii au avut un risc de 14 ori mai mare sa evolueze grav, in raport cu nefumatorii.” a scris dr. Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Persoanele predispuse cel mai mult la infectarea cu COVID-19

Specialiștii sunt de părere persoanele fumătoare sunt mai vulnerabile în fața coronavirusului. Aceștia precizează că acest virus este o tulpină a familiei coronavirus – denumiţi şi viruşii cu coroană, datorită aspectului sferic, acoperit cu ţepi dispuşi circular, asemeni unei coroane.

Coronavirușii sunt o familie largă de viruși care declanșează afecțiuni respiratorii pulmonare, de la răceli simple la pneumonii grave și pot cauza insuficiență renală sau cardiacă.

Covid-19 se răspândește mult mai rapid, iar la perioada de incubație poate dura până la 2 săptămâni.

Ca și în cazul altor boli, coronavirusul poate provoca simptome ușoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse și febră. Se poate manifesta mai sever în situația unor persoane și poate duce la penumonie sau dificultăți de respirație.

Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă, secreţii nazale.

Care este diferenţa dintre boala cauzata de 2019-nCoV şi o răceală/gripă?

Persoanele infectate cu 2019-nCoV sau persoanele răcite sau gripate, dezvoltă de obicei simptome respiratorii precum tusea, febra, secreţii nazale. Chiar dacă multe dintre simptome sunt asemănătoare, acestea sunt cauzate de viruşi diferiţi. Este dificil să se identifice boala doar pe baza simptomelor. De aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma dacă cineva este infectat cu acest nou tip de virus.

Share
Scris de
Adrian Vrauko