Connect with us
Întâlnire de taină a lui Dragnea cu premierul și mai mulți miniștri. Ce i se pregătește șefului PSD

Știri

Întâlnire de taină a lui Dragnea cu premierul și mai mulți miniștri. Ce i se pregătește șefului PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, discută, joi, la sediul central al partidului, cu premierul Viorica Dăncilă şi mai mulţi membri ai Cabinetului, printre care şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Potrivit unor surse, la discuţii se mai află ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi cel al Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Întâlnirea are loc în contextul în care Senatul a adoptat miercuri propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, cu organizarea unui referendum pe 7 octombrie.

De asemenea, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află la Bucureşti pentru pregătirea unei opinii referitoare la modificările recente aduse Codului penal şi Codului de procedură penală de către Parlament.

Totodată preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţa, duminică, posibilitatea ca, până cel târziu la începutul lunii octombrie, să fie făcută o remaniere a Guvernului.

SURSE: Demisia lui Dragnea, cerută de mai mulți lideri PSD

Întâlnirea de la sediul PSD vine în contextul în care, pe surse, se vehiculează informația conform cărora mai mulți lideri ai partidului îi vor cere lui Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea partidului.

Surse din PSD au declarat pentru Știrile Pro TV că cel puțin 20 de lideri de filiale ale Partidului Social Democrat au semnat o scrisoare în care cer în mod deschis demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului și din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Această scrisoare va fi depusă la sediul PSD cât mai curând, posibil vineri sau sâmbătă, iar liderii social-democrați nemulțumiți vor solicita convocarea Comitetului Executiv al PSD.

De altfel, în această perioadă, la sediul PSD sunt convocați șefii de organizații pentru a discuta despre pregătirea referendumului din 7 octombrie, pentru redefinirea definiției familie în Constituție.

Potrivit art. 139 din statutul PSD, Comitetul Executiv National al PSD se întruneşte lunar sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui PSD, a Biroului Permanent Naţional sau a cel puţin 1/3 din numărul membrilor săi.

Citește și: Liviu Dragnea îi dă replica Gabrielei Firea. Ce se va decide în CEx al PSD

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top