Connect with us
Inventatorul danez Peter Madsen a fost găsit vinovat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Știri

Inventatorul danez Peter Madsen a fost găsit vinovat pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Bărbatul a fost găsit vinovat de uciderea jurnalistei Kim Wall, relatează site-ul postului BBC.

Peter Madsen, 47 de ani, a fost declarat vinovat de un tribunal din Copenhaga de uciderea cu premeditare a lui Kim Wall, 30 de ani, precum şi pentru faptul că i-a provocat mutilări sexuale, a dezmembrat-o şi i-a decapitat cadavrul, înainte de a-l disipa în mare.

Îmbrăcat într-un tricou sub o vestă neagră, condamnatul, care a pledat teza unui accident şi a anunţat că va face apel, a primit verdictul în picioare, înainte de a se aşeza lângă avocatul lui, vizibil afectat, potrivit unui jurnalist al AFP.

Cazul, unic în analele judiciare ale Danemarcei, ţară unde Peter Madsen este al 15-lea condamnat la închisoare pe viaţă din ultimii zece ani, a avut un răsunet mediatic fără precedent. Circa o sută de jurnalişti danezi şi străini se aflau miercuri la Copenhaga pentru a auzi verdictul.

În pofida bătăliei între experţi, a lipsei de dovezi materiale incontestabile şi a stării de descompunere avansate a trupului lui Kim Wall care nu a permis să fie determinate cauzele morţii sale, judecătorul profesionist şi cei doi juraţi au urmat rechizitoriul Parchetului, estimând că dovezile împotriva acuzatului sunt suficiente pentru a stabili vinovăţia lui.

Citește și: Un criminal în serie a fost prins după 40 de ani! Ce au descoperit polițiștii despre meseria lui

‘Tribunalul a reţinut că trupul victimei avea semne de traumatism survenit în timp ce aceasta trăia, precum şi răni provocate în timpul decesului sau cu puţin timp după’, a motivat judecătoarea.

Tribunalul a reţinut şi acuzaţia de premeditare, Peter Madsen având pe submarinul său instrumente care de obicei nu au ce căuta acolo, printre care un fierăstrău de lemne, o şurubelniţă ascuţită de 50 de cm şi curele de valiză ale căror desene corespundeau urmelor de pe braţele victimei.

Peter Madsen, subliniază verdictul, a invitat mai multe femei să urce singure la bord înainte de 10 august şi el era fascinat de filme de groază cu psihopaţi, care prezentau scene de tortură cu femei strangulate şi decapitate.

Citește și: Crimă în Botoșani, pe 25 aprilie! O tânără a fost găsită moartă în pădure

Kim Wall (30 de ani), o experimentată jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Pe 11 august, jurnalista a fost dată dispărută de partenerul ei

Dispariţia jurnalistei a fost anunţată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a sesizat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen (47 de ani) a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia. La scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Madsen a declarat iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul danez şi-a modificat declaraţia şi a spus că jurnalista Kim Wall şi-a pierdut cunoştinţa în urma unui ‘accident’ şi că el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge.

Ulterior, inventatorul danez a recunoscut că a dezmembrat cadavrul şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză. Madsen se afla în arest preventiv începând cu data de 12 august a anului trecut.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top