Connect with us
Iohannis critică dur PSD și decizia CCR: "Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți!"

Știri

Iohannis critică dur PSD și decizia CCR: „Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți!”

Președintele Klaus Iohannis suține azi, 7 mai, o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. Acesta critică dur decizia CCR, care a stabilit că amenzile date în timpul pandemiei sunt neconstituționale și pot fi contestate în instanță. Astfel, președintele acuză Curtea Constituțională și partidul PSD de inconștiență și susține că nu înțeleg ce misiune au cu adevărat.

Iohannis critică dur decizia CCR: „Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți!”

Președintele a declarat că în momentele grele prin care trec românii acum, se vede cine vrea cu adevărat binele acestei țări și cei care profită de situație pentru a-și atinge scopurile. A precizat că, în timp ce guvernanții luau decizii în scopul protejării populației și al relansării economiei, partidul PSD urmărește întoarcerea la corupție și propriul interes. Astfel, el a criticat dur decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile din timpul pandemiei. În plus, a evidențiat faptul că unii politicieni au susținut această măsură din plin.

„De o parte sunt cei care salvează vieți, guvernanții. De cealaltă parte sunt oamenii trecutului, care vor să se reîntoarcă la corupție. PSD și acoliții săi fac tot posibilul ca efortul de recostrucție a întregii națiuni să eșueze. România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni. Am văzut cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR cu amenzile. E încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au. Pentru acești politicieni, interesul politic e mai presus de oameni.”, a spus președintele.

Iohannis a precizat că toate măsurile care au fost adoptate au avut un singur scop, acela de a proteja populația și de a lupta împotriva coronavirusului. Astfel, sancțiunile aplicate până acum au avut rolul de a împiedica răspândirea virusului. Fără acestea, președintele susține că „morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”.

„Românii se confruntă cu doi inamici!”

Președintele i-a acuzat pe politicienii care încalcă legea și profită de aceasta că pun în pericol viața oamenilor. Astfel, a declarat că oamenii se confruntă, în acest moment, atât cu nemilosul virus, cât și cu PSD care dă dovadă de populism și este preocupat doar de el, în timp ce atenția celorlalți este îndreptată exclusiv către pandemie.

„Politicienilor care fac un scop din apărare și protejarea drepturilor, celor care încalcă legea, le cer să înceteze să mai pună în pericol viața cetățenilor. Românii se confruntă cu doi inamici: unul e virusul. Cel mai bine intenționați dintre noi am fi crezut că atunci când națiunea are de confruntat un pericol major toate forțele se unesc. O iluzie și speranțe deșarte, pentru că lupul își schimbă blana, dar năravul ba.”, a declarat Iohannis.

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

1 Comment

1 Comment

  1. Nelutu

    2020-05-08T09:00:26+03:00 at 9:00

    Cu un PSD condus de un pampalau,Iohanis va introduce dictatura in Romania!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top