Connect with us
Klaus Iohannis are un nou purtator de cuvant

Știri

Iohannis a semnat decretul prin care Madalina Dobrovolschi devine purtator de cuvant

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire in functia de consilier de stat a Madalinei Dobrovolschi, care va avea si rolul de purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Presedintele Klaus Iohannis are un nou purtator de cuvant

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de condoleante pentru familiile romanilor decedati in timpul seismului din Italia

Noul purtator de cuvant a fost anuntat miercuri, printr-o scurta declaratie de presa sustinuta chiar de Madalin Dobrovolschi. Joi, seful statului a semnat si decretul de numire in functie al el. Purtatorul de cuvant al presedintelui va avea si functia de consilier de stat.

Jurnalistul Madalina Dobrovolschi, fosta Puscalau, a fost numita, miercuri, noul purtator de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, ea sustinand o scurta declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a spus ca propunerea „o onoreaza”.

„Tocmai pentru ca presedintele Romaniei intelege interesul publicului, interesul presei aentru mai multa informatie, pentru o informatie mai consistenta venita din partea Administratiei Prezidentiale, iata ca am acceptat si vin aceasta formula de comunicare. Este si dorinta mea de a ma implica mai activ in aceea ce insemana prezenta publica, pentru ca doresc sa particip la ceea ce inseamna schimbarea in bine a Romaniei. (…) Sper sa fie o colaborare foarte buna”, a spus Dobrovolschi, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Ea a mai spus ca presedintele Klaus Iohannis i-a propus sa ocupe aceasta functie in urma cu doua saptamani.

”Ma onoreaza aceasa propunere, iata noul rol pe care mi-l asum incepand cu aceasta seara si vreau sa ii multumesc domnului presedinte al Romniei, domnul Klaus Iohannis pentru oportunitate si pentru increderea pe care mi-o acorda. (…) A fost o discutie la jumatatea lunii august si am cantarit vreo doua saptamani sa-mi dau seama daca am curajul sa-mi asum o responsabilitate atat de mare si dupa cum ati ascultat si analiza mea pe scurt, iata ca argumentele pro au fost cele care au invins”, a mai spus purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis.

Madalina Dobrovolschi este primul purtator de cuvant al presedintelui Iohannis care sustine declaratii de presa.

Madalina Dobrovolschi are 32 de ani si este jurnalista, lucrand in trecut la postul Antena 3, B1TV, iar apoi, in ianuarie 2016, a trecut la TVR. Ca jurnalist al Televiziunii publice, a sustinut mai multe interviuri cu presedintele Iohannis. Ea este casatorita cu pilotul Emil Dobrovolschi, care piloteaza multe dintre zborurile aeronavelor in care se afla presedintele Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a mai avut un singur purtator de cuvant pana acum, de la preluarea mandatului. Este vorba despre fostul jurnalist BBC Tatiana Niculescu Bran, care a fost numita in decembrie 2014. Ea a ramas in functie insa doar cinci luni, demisionand in aprilie 2015. Bran a declarat la acea vreme ca relatia sa cu presa „nu a fost cea pe care si-ar fi dorit-o”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top