Connect with us
Iolanda Balas a murit. Campioana Romaniei avea 79 de ani

Știri

Iolanda Balas a murit. Campioana Romaniei avea 79 de ani

Iolanda Balas, fosta mare campioana a Romaniei la atletism, a murit la varsta de 79 de ani.

Iolanda Balas Soeter, fosta mare campioana si presedinte de onoare al Federatiei Romane de Atletism, a murit vineri, la varsta de 79 de ani.

Iolanda Balas, una dintre cele mai mari sportive ale Romaniei, a fost dubla campioana olimpica, la Roma 1960 si Tokyo 1964, la proba de saritura in inaltime.

Citeste si: Iolanda Balas a murit. Reactiile de dupa moartea fostei campioane

Sportiva a fost prima campioana olimpica a Romaniei si a stabilit 14 recorduri mondiale! A reusit in cariera o serie de 105 concursuri consecutive castigate, performanta unica in lume!

„N-aş schimba absolut nimic. Am avut o viaţă frumoasă. Am avut paşaport, am văzut toată lumea şi am cunoscut mulţi oameni importanţi. Dacă nu practicam atletismul, sunt convinsă că nici dacă aş fi fost fiică de miliardar nu aş fi făcut atâtea lucruri! Nu regret nimic” – a marturisit Iolanda Balaș, in 2011, in Gazeta.

Multiplă recordmenă mondială şi olimpică, Iolanda Balaş Soeter, mai are în palmares şi două medalii de aur la campionatele europene de atletism de la Stockholm în 1958 şi Belgrad în 1962, precum şi o medalie de argint la Berna în 1954. A fost preşedinta Federaţiei Române de Atletism între 1988 şi 2005, de numele ei legându-se construirea actualului sediu al FRA, dar şi amenajarea mai multor piste de atletism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top