Connect with us
Ion Iliescu a declarat, despre Dosarul Mineriadei, că nu are ce să își reproșeze în acest caz și că va răspunde în fața instanței.

Știri

Ion Iliescu, despre Dosarul Mineriadei: „Nu am nimic să-mi reproșez”

Ion Iliescu a vorbit pentru prima dată de când a fost inculpat în Dosarul Mineriadei. Fostul președinte a spus, la Digi 24, că nu are ce să își reproșeze în legătură cu mineriada și că va răspunde în fața instanței ori de cîte ori va fi chemat.

”Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea ţării. Vor oamenii să…, probabil au primit ceva solicitări să cerceteze.

Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu ştiu care este raţiunea redeschiderii discuţiei, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci şi şapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt”, a declarat Ion Iliescu.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze în legătură cu acea perioadă, Iliescu a răspuns: ”Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă.”

Citește și: Dosarul Mineriadei: Ion Iliescu și Petre Roman, INCULPAȚI

Iliescu, acuzat de infracțiuni împotriva umanității în Dosarul Mineriadei

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme i-au pus sub inculpare, vineri, în dosarul Mineriadei, pe fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu şi fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top