Connect with us
Ion Iliescu a publicat pe blog-ul personal o postare, referitoare la comunism, la Revoluția din 1989 și la cei 27 de ani de capitalism.

Știri

Ion Iliescu la 27 de ani de la Revoluție: „Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău”

Ion Iliescu a publicat pe blog-ul personal o amplă postare, referitoare la perioada comunistă, la revoluția din 1989 și la cei 27 de ani de capitalism. Fostul președinte al României a ținut să șocheze printr-o declarație cel puțin periculoasă în contextul în care asociațiile revoluționarilor „îi cer capul” lui Iliescu.

Controversatul om politic a rememorat Revoluția de acum 27 de ani, punctând aspectele importante care au făcut România, ceea ce este astăzi. Ion Iliescu este protagonist în proaspăt redeschisul Dosar al Revoluției, care se va judeca în lunile ce urmează.

Ion Iliescu la 27 de ani de la Revoluție: „Putem fi mândri de ce am realizat după 1989”

„Azi se împlinesc 27 de ani de la un moment definitoriu din istoria României, un moment de demnitate şi curaj, de solidaritate, al poporului român. Căderea regimului ceauşist a făcut imposibilă o schimbare paşnică la nivel politic şi economic. Momentul Decembrie 89′ este metafora căderii «comunismului» în Estul Europei.”, și-a început Iliescu declarația.

În cadrul aceleiași postări, Ion Iliescu a lăudat eforturile revoluționare ale participanților la manifestațiile din întreaga țară.

”Nu tot ce am trăit în comunism a fost rău, nu tot ce trăim acum este bine. Acum însă avem ceva în plus: libertatea de a schimba ceea ce este rău. Depinde de noi să folosim această libertate, şi, din nou solidari, ca în decembrie 1989, să schimbăm ceea ce trebuie schimbat, cu instrumentele politice pe care ni le pune la îndemână democraţia. Nu idealizăm democraţia, ca sistem politic. Îi ştim limitele, dar ştim şi că, fără ea, sacrificiile celor care au luptat pentru libertate în decembrie 1989 ar fi inutile. Din respect pentru sacrificiul lor, şi în semn de omagiu, trebuie să facem păstrăm această stare normală a sistemului politic românesc.”, și-a continuat argumentarea primul președinte post-decembrist al României.

Citește și: Dosarul Revoluției se apropie de final: revoluționarii cer întrevedere cu Ion Iliescu

În încheierea intervenției sale virtuale, Ion Iliescu a evidențiat lipsurile actuale ale țării. „Este prea multă sărăcie în ţară, avem probleme în sistemele de educaţie, sănătate, protecţie socială. Nu vom realiza nimic din ceea ce ne-am propus dacă nu vom fi uniţi, dacă nu vom folosi inteligent munca şi gândirea românilor. Revoluţia Română trebuie să ne unească, nu să ne dezbine.”, a conchis fostul lider de la Cotroceni.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. amaia

    2016-12-22T06:28:11+02:00 at 6:28

    oare cand il ia dracu pe comunistul asta ca sa nu-i mai vad muia infecta!?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top