Connect with us
Iulian Rădulescu, împăratul romilor de pretutindeni, a murit.

Știri

Iulian Rădulescu, împăratul romilor de pretutindeni, a murit

Iulian Rădulescu, cel autoproclamat împăratul romilor de pretutindeni, a murit la vârsta de 79 de ani, transmite România TV.

Împăratul Iulian I a murit acasă, în jurul orei 3 dimineața, la Palatul său din Sibiu. Regele Dorin Cioabă a declarat pentru Evenimentul Zilei că acesta a fost externat, în urmă cu trei zile de la Spitalul de Urgență din acest municipiu, unde a stat internat trei săptămâni.

El era supraponderal și suferea de mai multă vreme de probleme de sănătate.

Cine a fost Iulian Rădulescu: Biografia împăratului romilor de pretutindeni

Iulian Rădulescu (cunoscut ca „Rex Mundi” in cadrul lojii masonice „Curcubeul de Cupru”s-a născut în anul 1938. A absolvit la seral cursurile Grupului Școlar Agricol din cadrul penitenciarului Aiud, promovându-și examenul de bacalaureat în anul 1999 la un liceu seral din Sibiu.

Devine doctor în limba din rromani indiană, după care a absolvit Facultatea de Management din București, devenind inginer în managementul companiilor din 2004.

Citește și: A murit sora lui Vadim Tudor. Lidia Samson suferea de cancer

Iulian Rădulescu a devenit împărat al romilor de pretutindeni pe 9 august 1993. În 1995, el a intrat în greva foamei, acuzând guvernul român că îi etichetează pe romi drept „țigani”, un termen considerat jignitor.

Iulian Rădulescu a avut de-a lungul timpului mai multe dispute cu Ion Cioabă, regele romilor, însă cei doi au căzut la pace în 1997.

La data de 6 martie 1997, Rădulescu a anunțat că a emis un decret pentru crearea primului stat al minorității rromilor, cu numele simbolic de Cem Romengo, în orașul Târgu Jiu, din sud-vestul României.

În anul 2013, el a fost la spital din cauza unor probleme cardiace, acuzând o stare de rău.

1 Comment

1 Comment

  1. ana

    2017-01-12T15:01:08+02:00 at 15:01

    Doamneeeeeeeeeeeeeeee, unde a facut scoala, sau daca are cel mult 2 clase primare, acest jurnalist sau ce-o fi.Cum e posibil sa fie facut rege in 1193????????????????cum e posibil sa aibe greseli gramaticale intr-un articol de ziar?Vai steau lor, nu exista un articol sa nu fie greseli.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top