Connect with us
Klaus Iohannis a ținut prima conferință de presă din criză

Știri

Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat! Marile evenimente, suspendate!

Președintele României, Klaus Iohannis, susține în acest moment o conferință de presă, prima de la izbucnirea crizei de coronavirus. Președintele a declarat că din motive de distanțare socială, a ales să nu aibă interacțiuni directe cu jurnaliștii. Astăzi, 28 aprilie, a decis să răspundă întrebărilor de actualitate într-o manieră mai relaxată. A abordat, printre altele, și subiectul legat de marile evenimente, festivalurile ce erau planificate în acest an.

Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat! Marile evenimente, suspendate!

Președintele Klaus Iohannis a declarat că marile evenimente ce urmau să se desfășoare în România nu vor mai avea loc, în condițiile în care criza va evolua și numărul de infectări va continua să fie unul ascendent. Președintele a declarat că nu poate fi asumat riscul adunărilor cu multe persoane, ceea ce ar putea să anuleze toate festivalurile programate.

De altfel, competițiile sportive vor putea fi reluate în curând. Cu toate acestea, ele se vor desfășura fără spectatori, pentru a evita riscul unui nou val de îmbolnăviri.

Președintele avertizează că relaxarea măsurilor de la 15 mai nu înseamnă o revenire la normalitate, reluarea vieții de dinainte. A declarat că știe prin ce trec românii, știe cât de greu le-a fost să se adapteze acestui noi stil de viață, dar este de părere că situația actuală nu permite revenirea la vechile obiceiuri. Dacă nu continuăm să fim preventivi, toate eforturile de până acum ar putea deveni inutile.

„N-ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să-și reducă viața într-un fel total neașteptat. Personalului medical i-a fost extrem de greu si îi este în continuare. Dar împreună am obținut aceste rezultate. Repet: pericolul nu a trecut! 15 mai, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. Experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală, așa cum o sțiam.”, a declarat președintele.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

2 Comments

2 Comments

  1. Nelutu

    2020-04-28T19:03:49+03:00 at 19:03

    Sasului trebuie sa-i dam cu piciorul!Alogenul asta isi bate joc de romani dupa bunul sau plac asa cum au facut sasii intotdeauna in Transilvania!

    • Tzierre Putzea

      2020-04-28T20:14:41+03:00 at 20:14

      Bineeee Nelutule! Ai dreptate! PSD-eii tin asade mult cu poporul ca i-au luat totul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top