Connect with us
Autoritățile se gândesc la o prelungire a stării de urgență după data de 15 mai: întâlnire Klaus Iohannis - Ludovic Orban miercuri

Sanatate

Autoritățile se gândesc la o prelungire a stării de urgență după data de 15 mai: întâlnire Klaus Iohannis – Ludovic Orban miercuri

Guvernul și președintele se gândesc la o eventuală prelungire a stării de urgență chiar și după data de 15 mai. Atunci în mod normal ar expira starea de urgență decretată de Klaus Iohannis. Această măsură ar fi necesară pentru a păstra în vigoare restricțiile impuse de autorități până acum.

Autoritățile se gândesc la o prelungire a stării de urgență după data de 15 mai: întâlnire Klaus Iohannis – Ludovic Orban miercuri

Anumite surse din Guvern au declarat pentru Digi24.ro că miercuri, premierul Ludovic Orban se va întâlni cu președintele. Vor discuta despre ceea ce urmează după data de 15 mai când se așteaptă relaxarea restricțiilor.

Marți seara, la ora 19 va avea loc ședința conducerii PNL care vor discuta pe aceeași temă. Miniștrii și liderii județeni de partid vor discuta despre ce va urma după 15 mai.

În acest moment varianta stării de urgență este „în analiză.” Surse guvernamentale au explicat că nu s-a luat nicio decizie.

„Suntem în evaluări, funcție de evoluția situației.”   

Conform legii, starea de alertă „se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență”.

Conform OUG nr. 21/2004, pe durata stării de urgență se vor dispune respectând prevederile art.53 din Constituția României măsuri pentru a restrânge drepturile sau libertățile fundamentale care se referă după caz la libera circulație, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forțate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia.

Starea de alertă nu trebuie în prealabil aprobată de Parlament. Ea se va aproba prin hotărâre de către CNSSU având aviz de la premier.

Astfel, miercuri seară, cel târziu, românii vor afla dacă libertatea de mișcare va fi reacordată românilor după data de 15 mai sau nu.

Ce părere aveți despre asta?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top