Connect with us
Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu salariile românilor!

Știri

Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu salariile românilor!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea salarizării unitare, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe” este unul dintre decretele semnate de președintele Klaus Iohannis, marți.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum, transmite. De la 1 ianuarie 2018, creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferența. Potrivit variantei inițiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017.

„De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, de la 1 martie încă 25% pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100% de la 1 martie, e variantă cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente pe care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților”, declara Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, la începutul lunii.

Cu alte cuvinte, rezultă din declarația ministrului Muncii că, până la 1 ianuarie 2018, nu ar urma să fie operată vreo modificare, deși, în varianta inițială a proiectului legii salarizării, variantă concepută de PSD și asumată de parlamentarii puterii, primele majorări se acordau de la 1 iulie 2017.

Concret, de la 1 iulie 2017, urma să fie o majorare cu  20% la soldele de funcție ale personalului militar, respectiv cu 5% salariile de funcție ale polițiștilor. Tot de atunci, era preconizată majorarea salariilor de bază pentru personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale și personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene și ai consiliului general al municipiului București.

Totodată, în cazul medicilor, care ar fi urmat să li se dubleze salariile de la 1 ianuarie 2018, vor fi nevoiți să se mulțumească cu 25% în plus la salariu. Cu mai puțin – 25% în loc de 50% – ar urma să se mulțumească, potrivit ministrului Muncii, și angajații din sistemul de Învățământ. Ministrul Muncii a făcut anunțul referitor la decalarea calendarului privind majorările după o întrevedere cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan.

Citește și: Legea salarizării a fost adoptată. Lia Olguţa Vasilescu: ”Nu mai sunt nici măcar 3% salarii care scad…”

Citește și: Viceguvernatorul BNR a anunțat ce se întâmplă cu leul! Cum vor fi afectate pensiile și salariile

1 Comment

1 Comment

  1. Sergiu Zissu

    2017-08-10T19:39:52+03:00 at 19:39

    Promisunile salarilor medicilor de a se dubla de la 1 ianuarie 2018, nu pot fi indeplinite. Asta inseamna ca vor mai iesi cateva sute s-au mi de medici in tarile UE unde pot castiga pana la 10 ori mai mult ca si in Romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top