Connect with us
Viceguvernatorul BNR a anunțat ce se întâmplă cu leul! Cum vor fi afectate pensiile și salariile

Știri

Viceguvernatorul BNR a anunțat ce se întâmplă cu leul! Cum vor fi afectate pensiile și salariile

Viceguvernatorul BNR Liviu Voinea a declarat că nu există altă opțiune pentru România, din perspectiva politicii monetare, decât aderarea la zona euro, precizând totodată și ce se va întâmpla cu pensiile și salariile românilor după ce vom trece la moneda europeană.

„Doresc să exprim cu claritate punctul de vedere al Băncii Naţionale cu privire la aderarea României la zona euro. Din perspectiva politicii monetare nu există altă opţiune pentru România decât aderarea la zona euro. Putem discuta cum şi când, dar nu cu scopul de a amâna sine die, ci din dorinţa de a face o trecere lină atunci când economia va fi suficient de competitivă şi de pregătită”, a spus Liviu Voinea, la forumul forumul „România 10 ani în UE. Progrese, perspective de dezvoltare, provocări”.

Acesta a relatat o discuţie avută cu un agent de pază de la o farmacie care l-a întrebat dacă prin trecerea la euro salariul lui va scădea. Voinea i-a explicat că prin trecerea la euro salariul lui nu va scădea pentru că moneda locală, leul, va dispărea, iar în acest fel salariul lui poate să scadă doar faţă de alte valute.

„Iată că oamenii sunt preocupaţi de aspectul trecerii la euro şi că este util să explicăm în ce constă acesta în cele mai mici detalii. Nu este prima oară când sunt întrebat lucruri concrete despre trecerea la euro. De exemplu, am un văr în Drobeta-Turnu Severin, pensionar şi el şi soţia, care era preocupat de faptul că pensia soţiei sale, de 900 de lei, ar urma să se transforme în două bancnote de 100 de euro. Deşi având aceeaşi valoare, impactul psihologic de a vedea că după o muncă de o viaţă primeşti două hârtii nu trebuie subestimat. Şi aceste două exemple din viaţa reală vorbesc despre faptul că trecerea la euro nu înseamnă o simplă schimbare de bancnote sau de monede. Este un proces complex, cu implicaţiile dintre cele mai diverse şi profunde şi fără îndoială nu poate fi declanşat decât de o decizie politică bazată pe un larg consens în societate”, a spus Liviu Voinea, conform economica.net.

Citește și: Te-ai nascut inainte de 1989? Banca a anuntat!

Citește și: Klaus Iohannis a făcut anunțul legat de SALARIILE românilor! Se întâmplă chiar săptămâna viitoare!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top