Connect with us
Klaus Iohannis a vorbit pe larg despre relațiile dintre România și Moldova după alegerea lui Igor Dodon ca președinte

Știri

Iohannis a vorbit pe larg despre relațiile dintre România și Moldova după alegerea lui Igor Dodon

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit pentru prima oară, pe largă, despre soarta României după victoria lui Dodon.

Președintele Iohannis a vorbit la Iași despre cum vor decurge relațiile dintre Moldova și România în urma alegerii președintelui pro-rus.

Iohannis privește cu optimism relația cu Rusia

Dodon a declarat recent că Moldova intenționează să încheie un acord cu Rusia, un așa-zis parteneriat strategic. Klaus Iohannis susține că nu există motive de panică în legătură cu relația cu Chișinăul, cu toate mișcările făcute în ultimele zile de Dodon.

„Nu cred că o anumită persoană, fie el şi preşedintele, poate să afecteze fundamental relaţia care există între România şi Republica Moldova. Noi avem o relaţie istorică, avem o relaţie economică, avem relaţii culturale. Eu cred în continuare că există premisele pentru o colaborare foarte bună între instituţii din România şi din Republica Moldova. Există toate şansele pentru Republica Moldova ca economia să crească şi atunci moldovenii să simtă cu adevărat ce înseamnă apropierea de Europa”, a declarat președintele Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Igor Dodon spune că Maia Sandu ar fi distrus țara. Ea voia unirea Republicii Moldova cu România

Președintele României a participat la dezbaterea intitulată „Noul Iași. Capitala Moldovei ca pol major de creștere tehnologică a României”. La dezbaterea din Iași s-a discutat despre importanța industriei IT în economia României. Președintele a discutat cu experți în IT despre evoluțiile în sectorul tehnologic făcute în ultima vreme în țara noastră.

klaus-iohannis-a-vorbit-pe-larg-despre-relatiile-dintre-romania-si-moldova-dupa-alegerea-lui-igor-dodon-1

Candidatul pro-rus Igor Dodon a învins-o pe Maia Sandu cu 55% dintre voturi. Maia Sandu a fost susținută de cancelariile europene, deoarece era singurul candidat care milita pentru drumul pro-Vest al Republicii Moldova.

Socialistul pro-rus a fost foarte vehement față de Maia Sandu: „Cum poate vota cineva pentru pentru o persoană care candidează la preşedinţia unei ţări pentru a o distruge, pentru a o elimina?”, a subliniat Dodon într-o conferință recentă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top