Connect with us
Klaus Iohannis, acuzat de Ungaria că "incită la ură": reacția ministrului de externe ungar

Știri

Klaus Iohannis, acuzat de Ungaria că „incită la ură”: reacția ministrului de externe ungar

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a avut o reacție rapidă la declarația președintelui Klaus Iohannis privitor la adoptarea tacită a legii autonomiei Ținutului Secuiesc. Camera Deputaților a Parlamentului României ar fi acceptat această cerință a secuilor fără să voteze.

Klaus Iohannis, acuzat de Ungaria că „incită la ură”: reacția ministrului de externe ungar

Șeful politicii externe ungare a declarat despre Iohannis că „a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură,” conform G4media.ro.

Acesta a spus într-un video pe Facebook:

„Azi, președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură. Domnului președinte Iohannis trebuie să îi fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea, cererea noastră, mesajul și apelul nostru către președintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari.”

A mai menționat:

„Noi suntem interesați să menținem o relație bună cu România deoarece suntem importanți parteneri economici, dar și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime e de a avea relații normale între cele două state. Din păcate, în ultimele zile reprezentanții statului român, unul după celălalt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea relațiilor de bună vecinătate.”

Președintele Klaus Iohannis a criticat în public adoptarea tacită a proiectului ce prevedea autonomia Ținutului Secuiesc. Ulterior, legea a fost respinsă în cadrul Senatului.

Declarația președintelui Klaus Iohannis a inclus următoarele:

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca să dea Ardealul Ungurilor.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top