Connect with us
Președintele Klaus Iohannis, noi declarații importante pentru români

Știri

Președintele Klaus Iohannis, critică dur legea care dă autonomie Ținutului Secuiesc

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat dur, într-o scurtă declarație făcută astăzi, 29 aprilie, legea adoptată de Camera Deputaților prin care i se acordă autonomie Ținutului Secuiesc. Șeful statului a avut de spus vorbe dure la adresa PSD.

Președintele Klaus Iohannis, critică dur legea care dă autonomie Ținutului Secuiesc

Iată principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

„Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDRM să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil udne s-a ajuns cu acest PSD: Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României în timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus.”, a atras atenția președintele Iohannis.

„Ciolacu, oare ce va promis liderul de la Budapest Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeți dragi români asta înseamnă o majoritate toxică. De aceea, dragii mei, se înâelege aucm mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca probleme importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Cât sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista. „, a mai adăugat președintele.

Acest proiect a fost depus cu o zi înainte de Crăciunul 2019 de către parlamentarii UDMR și a trecut acum, tacit, de Camera Deputaților, deși multe voci s-au opus vehement. Guvernul nu susține adoptarea măsurii legislative, care are, de altfel, aviz negativ și din partea Consiliului Economic și Social (CES) și a Consiliului Legislativ.

Deputații Comisiei de Administrație semnalează că proiectul de lege nu ține seama de dispozițiile din chiar debutul Legii fundamentale a statului, potrivit cărora ”România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil ”.

Termenul până la care trebuia dezbătută și votată inițiativa, 25 martie, a fost depășit, iar parlamentarii au constatat adoptarea tacită în plenul de pe 23 aprilie. For decizional în acest caz este Senatul României.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

3 Comments

3 Comments

 1. Sulea Spataru

  2020-04-29T18:50:21+03:00 at 18:50

  Domnule Peter Iosif. Sunteti maghiar, nu-i asa?
  https://huff.ro/extern/germania-dupa-relaxarea-restrictiilor-epidemia-de-covid-19-se-agraveaza-209226

  Uitati ce s-a intamplat in Germania dupa relaxarea restrictiilor. Reproducerea virusului in populatie a trecut de 1, adica o persoana cu COVID-19 infecteaza cel putin o alta persoana. Cu alte cuvinte, in scurt timp cei infectati vor fi de 2x mai multi.

  Deasemenea, inainte de respectarea legilor Uniunii Europene, trebuie respectate legile nationale.
  Inainte de existenta Uniunii Europene, exista Romania, teritoriu definit asa: ”România este stat național, suveran și independent, U-NI-TAR si IN-DI-VI-ZI-BIL ”, domnule. Legea hunilor este ilegala pe teritoriul Romaniei. Vreti maghiarisme, duceti-va innord printre cei ca voi,daca nu va place in Romania.

  Adica Romania pierde controlul asupra propriului teritoriu in mod ilegal datorita unui nenorocit de prim-ministru maghiar si spuneti ca romanii din partidul de la conducere n-ar fi avut nici-o problema cu asta? Stim bine cum merge politica in Romania. Pericolul adevarat este acest diavol si inamic al Romaniei numit maghiarism extremist.

 2. Nelutu

  2020-04-29T13:50:28+03:00 at 13:50

  S-a trezit patriotismul la alogenul asta sas?Chiar asa prosti ne crede,agita apele ca sa uitam de exportul sclavilor?Cind,prin toate actiunile sale s-a dovedit un dusman al romanilor si Romaniei,acum o face pe aparatorul tarii?

 3. peter iosif

  2020-04-29T12:38:27+03:00 at 12:38

  Iar se incepe cu pericolul maghiar pentru a deturna atentia cetatenilor de la problemele reale ale Romaniei.UDMR a inaintat acest proiect pe buna dreptate respectand legile Uniunii Europene.De ce trebuia insinuat de un presedinte o mituire a unui sef de partid de catre primul ministru maghiar?Ar trebui sa se ocupe de relansarea economiei ,si de ridicarea starii de urgenta care nu e justificata de evolutia asa numitei pandemii.De ce relanseaza Germania,Franta Spania economia daca exista un pericol asa de mare?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top