Connect with us
Klaus Iohannis, atac devastator la Liviu Dragnea: "Un infractor...

Știri

Klaus Iohannis, atac devastator la Liviu Dragnea: „Un infractor…

Liviu Dragnea ”s-a cocoţat” în vârful statului şi ”progresează semnificativ în domeniul fake news”, a afirmat marţi preşedintele Klaus Iohannis, care a calificat drept minciuni acuzaţiile care i-au fost aduse de preşedintele PSD.

„Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului, progresează.

Din păcate, nu în domeniul calităţii politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat este ceea ce în ziua de astăzi se numeşte fake news.

Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate. (…) Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menţionez valizele. Constat cu tristeţe că şi în acest domeniu politica românească s-a schimbat.

Am avut mai demult Caragiale – ‘O scrisoare pierdută’, am avut acea fază ciudată cu bileţelul roz şi regăsit. Şi acum am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că nu are niciun fel de legătură cu apariţia valizelor cu documente referitoare la Tel Drum, „contrar celor vehiculate de unii mincinoşi”.

„Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu am niciun fel de legătură, nu ştiu ce e în ele. Însă înţeleg că jurnaliştii care au primit aceste documente vor arăta ce este în valiză”, a adăugat şeful statului.

Întrebat care crede că a fost scopul cu care Dragnea a venit luni la Parlament cu cele două valize, Iohannis a arătat că „omul este disperat să arate tot mai mult că are probleme majore şi nu numai acelea care sunt în faţa judecătorilor, şi caută să aducă vorba despre alte lucruri”.

El a mai fost întrebat de jurnalişti dacă instituţiile statului ar trebui să demareze o procedură în acest caz, şeful statului afirmând: „Nu pot să le dau lecţii de aici”, a arătat Iohannis.

Liviu Dragnea, atac la Iohannis după scandalul Valiza

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD cu două valize, într-una dintre ele spunând că sunt „documente care încă nu au ajuns la DNA” şi care făceau trimitere la şeful statului.

„Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, sunt aici, proaspete, le lăsăm aici.

A doua valiză – după cum probabil ştiţi sunt din Teleorman şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA”, a declarat Dragnea la Parlament, înainte de CExN al PSD.

El a enumerat mai multe „dosare” aflate în cea de a doua valiză. „Dosarul 02 – Retrocedări către Forumul Democrat German ale bunurilor grupului etnic german;

Dosarul 03 – Promovarea procurorilor care i-au închis dosarele; Dosarul 04 – Declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii; Dosarul 05 – Închirierea Căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German;

Dosarul 06 – Presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituţională. Şi mai avem nişte stickuri care încă nu au ajuns la DNA”, a spus Dragnea.

Referitor la legăturile sale cu firma Tel Drum, şeful PSD a replicat: „Nu vă interesează valizele acestea! Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele României”.

Platforma Rise Project a anunţat, sâmbăta trecută, că a intrat în posesia unei „valize cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum”, firmă despre care se spune că ar avea legături cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, documente la care procurorii DNA n-ar fi avut acces.

Potrivit jurnaliştilor de la Rise Project, valiza ar fi fost găsită în zona rurală din Teleorman, pe proprietatea unui localnic.

Citește și: Reacția DNA după dezvăluirile din scandalul Valiza Tel Drum

1 Comment

1 Comment

  1. Radu Humor

    2018-11-06T18:20:11+02:00 at 18:20

    Este un proverb cu ” Râde hârb de oală spartă !”. Cam asta face acum şi sasul ……

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top