Connect with us
Președintele Klaus Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă. Anunț de ultimă oră

Știri

Klaus Iohannis informează asupra unei „reconstrucții a României” după 15 mai

Klaus Iohannis a făcut noi declarații despre ce va urma dupa relaxarea măsurilor de pe data de 15 mai, pe care o așteptăm cu toții. Președintele Iohannis a avut marți o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri. Află din articolul de mai jos ce măsuri va lua președintele pentru a ajuta economia.

Klaus Iohannis informează asupra unei „reconstrucții a României” după 15 mai

În mai pe data de 14 expiră starea de urgență, iar guvernul va continua sa ajute oamenii aflați în șomaj tehnic prin prelungirea acordării acestuia. De asemenea, va introduce mai multe măsuri pentru a susține mediul de afaceri.

Astfel vor fi sprijinite IMM-urile pe lângă companiile mari care au fost afectate de criza de Covid-19.

Klaus Iohannis a declarat:

„Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate.”

Acesta a mai menționat că eforturile autorităților se vor concentra pe redeschiderea graduală a sectoarelor economice care au suferit din cauza restricțiilor. Sănătatea românilor va rămâne în continuare obiectivul lor principal, indiferent ce tip de măsuri de distanțare socială vor fi luate.

De asemenea, se vor introduce noi măsuri privind munca flexibilă pentru ca unele sectoare să își poată relua activitatea și să se păstreze locurile de muncă.

Măsurile aplicate pentru susținerea IMM-urilor vor fi aplicate și companiilor mari care au fost afectate de criză. Acestea sunt esențiale pentru a relansa economia cât mai rapid.

A mai menționat:

„Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate. Vorbim practic de un proiect de reconstrucție a României.”

Mesajul președintelui este unul pozitiv. Se vor depune eforturi pentru ca întreaga economie să își revină cât mai rapid.

„România va ieși cu bine din această criză. Convingerea mea fermă este că parteneriatul dintre autorități și mediul privat, bazat pe dialog constant și transparent, este calea de relansare economică și de dezvoltare durabilă.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top