Connect with us
Klaus Iohannis participă la Festivitatea de Ziua Armatei: "Îmi exprim azi recunoștința față de eroi!"

Știri

Klaus Iohannis participă la Festivitatea de Ziua Armatei: „Îmi exprim azi recunoștința față de eroi!”

La data de 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei Române. Cu ocazia acestei sărbători se organizează mai multe ceremonii care, din păcate, anul acesta, vor avea o formă cu totul și cu totul diferită. Spectatorii nu vor avea acces, decât persoanele autorizate, având în vedere situația actuală cu care se confruntă țara noatră. Președintele Klaus Iohannis participă la ceremonia din Parcul Carol pentru a aduce un omagiu celor căzuți pe front și pentru a-și exprima recunoștința față de aceștia și față de supraviețuitori.

Mesaj emoționant de Ziua Armatei

Ziua Armatei României este sărbătorită printr-o serie de manifestări, ca în fiecare an, însă cea de acum va avea o formă diferită. Având în vedere că situația din țara noastră este tot mai dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, cu excepția persoanelor autorizate, nimeni nu va putea participa la ceremoniile organizate în mai multe orașe din țară. Această decizie a fost luată în contextul în care numărul de infectări cu noul virus a crescut remarcabil în ultima perioadă.

Președintele Klaus Iohannis participă la ceremonia din București, din Parcul Carol. Aici vor avea loc ceremonia militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.

Șeful statului și-a exprimat recunoștința față de cei care au supraviețuit războaielor și a transmis un ultim omagiu pentru cei care au apărat țara cu prețul vieții lor. Cât despre militarii aflați în funcție în prezent, acesta a avut doar cuvinte de laudă, explicând că spiritul de sacrificiu, de camaraderie și de disciplină sunt trăsăturile care îi definesc.

Președintele a vorbit și despre criza sanitară care a lovit România și a explicat că armata a avut un rol foarte important încă de la izbucnirea acesteia. Astfel, a declarat că personalul de specialitate și toate mijloacele de care Armata dispune au adus un aport semnificativ în lupta cu nemilosul virus al momentului.

„Salut eforturile medicilor militari și devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariției virusului în țara noastră. Apreciez implicarea personalului militar și civil din Armata României care a avut misiuni specifice în perioada instituirii stării de urgență și, ulterior, a declarării stării de alertă. Armata României este pregătită nu numai să apere populația și teritoriul împotriva oricărei agresiuni externe, dar și să sprijine autoritățile centrale și locale în situații de criză.”, a precizat Klaus Iohannis.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top