Connect with us

Știri

Klaus Iohannis, precizări despre revocarea șefei DNA: „Aștept motivarea Curții Constituționale, nu mi-e teamă de suspendare”

Klaus Iohannis a făcut marți precizări despre revocarea șefei DNA, în cadrul unei conferințe de presă. Președintele a vorbit la Palatul Cotroceni despre ce va face în cazul revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Nu o să comentez, aștept motivarea Curții. Însă, la momentul acesta, pot să vă spun două trei lucruri care țin de această temă. Această decizie a Curții aparent vorbește doar de o chestiune foarte concretă de revocare sau de nerevocare. În realitate, sunt mai multe teme care apar și merită discutate.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu SUSPENDAREA: „Chiar eu voi strânge semnăturile”

Bunăoară, statutul procurorului. Eu sunt convins că procurorii trebuie să fie independenți și nu controlați politic. Nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru.

Este foarte adevărat că procurorii funcționează sub autoritatea ministrului. Acesta ar trebui să aibă o autoritate și să o folosească pentru a apăra independența procurorilor. Și pentru a-i apăra pe procurori în public. Autoritatea ministrului nu înseamnă că procurorii sunt în subordinea ministrului. Eu trebuie să am grijă să rămână procurori independenți. Vreau să respect și să întăresc statul de drept”, a spus Președintele Iohannis.

Citește și: Tudorel Toader, despre revocarea lui Kovesi. Iohannis RISCĂ să nu mai fie PREȘEDINTE dacă refuză demiterea șefei DNA

Cât despre organizarea unui referendum, Klaus Iohannis a vorbit și despre acest subiecgt.

„În referendum pot fi discutate probleme în legătură cu statul. Dacă va fi nevoie, putem să convocăm un referendum. Discuția despre referendum se poate purta, dar există riscuri.”, a mai spus Președintele României.

E regretabilă situația mandatului unui judecător. Consider că este o problemă că unul dintre judecătorii Curții Constituționale a depășit mandatul. În fapt, este un judecător care se află de 10 ani acolo. Nu este simplu să tranșăm această chestiune. Dacă sunt alte cauze pentru care trebuie să se încheie mandatul unui judecător CCR, trebuie să se ia în interiorul Curții. CCR trebuie să ia această decizie cu multă seriozitate. E o întrebare despre ce se întâmplă cu deciziile luate de CCR. Eu voi respecta Constituția, indiferent ce se întâmplă. Ultima metodă este cea a protestului. Nu mi-e teamă de niciun fel de încercare de suspendare”, a încheiat Președintele.

Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. stefy

    2018-06-05T18:23:00+03:00 at 18:23

    UNDE traieste presedinteleRomaniei ? ? ? Cum de NU este informat de serviciile secrete de ABUZURILE si INJUSTITIILE efectuate de dna sub conducerea codrutei ? ? ? Acum iata cateva intrebari pe care ar trebuii sa raspunde presedintele ( tarii ………??? ) _1- Este sau NU garantul constitutiei ? ? ? _2-Trebuie sa respecte hotararile CCR sau NU ? ? ?intrand IAR in CONFLICT cu CONSTITUTIA tari ! ! ! _3-Este de partea adevarului si a justitiei drepte sau NU ? ? ? _4- Acum cu apararea codrutei CE vrea : _a- sa apare pe codruta benevol ? _b- sa apare pe codruta dupa directivele sefilor lui externi ? ? ? _c- SAU apare pe sefa dna ,ca si ea , sa-i ia apararea lui iohanis , avand probleme si conflict cu JUSTITIA ? ? ? ? ? ? ? ?
    Inca ceva : Cu x,y, z sau FARA , cu iohanis sau FARA , cu codruta sau FARA , ROMANIA va SUPRAVIETUI ! ! ! Si SINCER asta DORESC ! ! !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top