Connect with us
Declarații Klaus Iohannis. Președintele României a făcut declarații pe marginea ultimelor evenimente, într-o intervenție chiar la Palatul Cotroceni.

Politic

Klaus Iohannis : „Voi convoca marți Parlamentul”

Declarații Klaus Iohannis. Președintele României a vorbit, într-o intervenție publică, susținută la Palatul Cotroceni. El a tratat diverse subiecte, printre care și problema prim-ministrului sau mult-discutata întâlnire cu Călin Popescu-Tăriceanu.

„Rezultatele finale ale alegerilor. Felicit partidele care au reusit sa intre în Parlament. În primul rând PSD pentru scorul său. Felicit pe toți cei 465 de parlamentari, care vor forma senatul și Camera Deputaților.

Votul popular nu a desemnat niciun partid cu majoritate absolută.

Voi convoca noul parlament marți pe 20 decembrie, ora 12. Pentru miercuri 21 și 22 decembrie, voi convoca consultări cu partidele. Aștept toate formațiunile politice care au o opinie să vină să discutăm. Referitor la presiunile declarative, țin să punctez că președintele nu se informează din presă ci doar la consultări oficiale. E important de știut că nu ne vom grăbi în luarea unei decizii pentru postul de premier. Discuțiile cu partidele vor modela un răspuns final și pe această temă.

Klaus Iohannis a confirmat întâlnirea cu Călin Popescu Tăriceanu

Întalnirea cu Tăriceanu a fos una neinstitutională și fără vreo referire la PNL.

Legat de afirmația lui Ludovic Orban, care l-a acuzat pe Iohannis că transformă PNL-ul în partidul său de buzunar, președintele a fost tranșant: În buzunarele mele nu sunt partide. Îmi doresc un PNL puternic și nu unul de buzunar. Dorința mea este ca PNL să fie puternic.

Șeful statului a tratat și problema legii 102, proaspăt declarată constituțională. El este decis să o retrimită în Parlament spre dezbatere, iar dacă rezultatul va fi identic, să o promulge.

Referitor la posibilitatea organizării de alegeri anticipate, liderul de la Cotroceni a îndemnat la calm:„ Cred că ne grăbim cu aceste scenarii. Este mai bine să așteptăm consultările cu partidele.”

Întrebat de presupusa întâlnire cu Traian Băsecu, Iohannis s-a abținut de la comentarii.

Președintele și-a încheiat discursul făcând referire la pericolul traseismului politic. „Migrația politică este foarte toxică în România. Este cel mai nociv fenomen de pe scena politică autohtonă.”

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top