Connect with us
Legătura dintre George Simion și Gigi Becali. Cine e, de fapt, liderul AUR

Știri

Legătura dintre George Simion și Gigi Becali. Cine e, de fapt, liderul AUR

Legătura dintre George Simion și Gigi Becali. George Simion este omul care a intrat în centrul atenției publice după alegerile parlamentare din 6 decembrie. El este unul dintre liderii AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, partid care a produs o mare surpriză la alegerile parlamentare, obținând un procent important. Care este legătura dintre George Simion și Gigi Becali.

Ce legătură este între George Simion și Gigi Becali

George Simion a intrat în atenția publică fiind unul dintre liderii partidului AUR care a obținut un procent important la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Puțini știu despre el că în urmă cu câțiva ani, George a fost mare fan al echipei Steaua București și că și-a schimbat preferința din cauza lui Gigi Becali.

Cu alte cuvinte, George Simion – liderul AUR  a renunțat să mai fie fan Steaua de când latifundiarul a preluat frâiele clubului. De asemenea, puțini știu și că George Simion a făcut când era copil, dar nu fotbal, ci atletism.

Într-un interviu el a declarat motivul pentru care a refuzat să mai meargă la meciurile Stelei (actuala FCSB).

”Am făcut și atletism. Am copilărit în Dristor și-mi plăcea să merg la meciurile Stelei. Nu mi-a mai ars însă de această echipă după ce a cumpărat-o Becali. Nu mi-a mai ars însă, în general, de fotbal în scurt timp, atunci când am văzut că branduri naționale s-au vândut pe nimic unor privați, ca și în industrie, și nu mai exista dăruire din partea jucătorilor. Începusem să mă uit cu scârbă la fotbalul românesc. De prin 2002-2003 n-am mai ținut cu niciun club, dar, în schimb, am descoperit în profunzime lumea aceasta a suporterilor, care înseamnă pasiune și atașament”, a declarat George Simion pentru gsp.ro.

George Simion (n. 21 septembrie 1986, Focșani, România) este un activist civic și politician român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova.

Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, având cinci interdicții de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani.

În 2019, George Simion a candidat independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul „România Mare în Europa”. El a obținut un scor de 1,21%. După acest eșec, tot în 2019, a fondat partidul Alianța pentru Unirea Românilor.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top