Connect with us
Legea asociațiilor de proprietari modificată în Senat. Cine va fi exceptat de la plata întreținerii

Știri

Legea asociațiilor de proprietari modificată în Senat. Cine va fi exceptat de la plata întreținerii

Senatul a adoptat o propunere care vizează modificarea Legii privind funcționarea asociațiilor de proprietari. Au fost înregistrate 134 de voturi pentru și un vot împotrivă. Există o categorie de persoane care va fi exceptată de la plata cheltuielilor la întreținere.

Legea asociațiilor de proprietari modificată în Senat

Potrivit acestei modificări, copiii mai mici de trei ani vor fi exceptați de la plata întreținerii. Inițiatorul propunerii legislative este deputatul liberal Florin Roman.

„Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane. Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii”, a spus inițiatorul proiectului.

De asemenea, inițiatorul propunerii legislative a mai spus că plata întreținerii casei scării unui bloc este achitată de către părinți și că un copil (de până în 3 ani), nu folosește liftul singur și nici lumina electrică de le holuri, decât în prezența părinților.

Propunerea legislativă a fost adoptată în Senat și urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Aceeași măsură a mai fost aplicată în perioada 2017-2018, anul în care a apărut actuala legislație a asociațiilor.

Despre Legea Asociațiilor de Proprietari

Regulamentul condominiului se iniţiază de către preşedintele asociaţiei sau de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, se dezbate şi se adoptă în adunarea generală a asociaţiei de proprietari cu acordul majorităţii proprietarilor din condominiu, şi este adus la cunoştinţă, prin afişare la avizier sau prin înmânarea unei copii conforme a acestuia, tuturor proprietarilor, în termen de 7 zile de la adoptare;

Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei, să solicite în scris şi să primească copii după orice document al acesteia.

Proprietarii care solicită copii după documentele asociaţiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare al acestora.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top