Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră pentru români: "Are toate drepturile ca orice salariat"

Știri

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră pentru români: „Are toate drepturile ca orice salariat”

Veşti extraordinare pentru românii care lucrează pe calculator. Proiectul de lege care reglementează activitatea de telemuncă, care permite oricărei persoane care lucrează pe calculator să facă acest lucru de acasă, a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

Ministrul Muncii a declarat că în aceste cazuri, ITM poate face verificări la domiciliu.

„Poiectul de Lege privind reglementarea activităţii de muncă la domiciliu este un proiect foarte popular în Japonia. Legislaţia din Japonia a stat la baza legislaţiei din România.

Am adoptat în Camera Deputaţilor, care este for decizional, şi noi această lege care a fost gândită de Guvernul României şi care se află în programul de guvernare.

Practic, orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acum înainte de acasă. Este pontat ca orice altă persoană care ar fi la serviciu, are contractul introdus în Revisal, are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Angajatul are drepturi care orice alt salariat, este înregistrat în Revisal

Ministrul Muncii a afirmat că ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă, precizând că „domiciliul se transformă într-un fel de birou”.

„Angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate de muncă şi Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări.

Practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou. Este exact ca şi cum ai lucra într-un birou, la angajator, doar că o faci de acasă.

ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu reia varianta închiderii Pilonului II de pensii

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a reluat luni, într-o discuţie cu uşile închise, posibilitatea renunţării la Pilonul II, pensii private obligatorii.

Ministrul consideră că înfiinţarea acestuia nu a fost o decizie bună, pentru că privaţii nu vor mări pensiile, pe când statul o va face. Ministrul a amintit că PSD le-a crescut pensiile, pe când Băsescu le-a tăiat.

“În 2008 s-a dat posibilitatea celor mai tineri să opteze pentru Pilonul I sau II. Eu vă spun punctul meu de vedere: nu este foarte bine ce s-a întâmplat!

Eu am optat doar pentru pilonul I de pensii şi cred că e cel mai bun lucru

Întotdeauna Statul va veni să completeze pensiile pe când în momentul în care discuţi cu nişte privaţi, situaţia se pune altfel!”, a declarat ministrul Muncii, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro.

Olguţa Vasilescu a participat luni la sediul Institutului Naţional de Statistică (INS), la o reuniune cu persoanele vârstnice.

Ministrul Muncii a reluat astfel ideea vehiculată anul trecut de fostul ministru al Finanţelor, Ionuţ Mişa, potrivit căruia Pilonul II de pensii va dispărea până la sfârşitul lui 2017, urmând să rămână doar Pilonul I şi III (Pilonul de pensii private facultative).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top