Connect with us
PNL: Pensiile vor scădea cu peste 500 de lei în România.

Știri

Lia Olguța Vasilescu, anunț important despre pensii

Anunț important despre pensiile românilor. Lia Olguța Vasilescu a explicat ce trebuie să faci ca să ai o pensie fără penalizări. Ministrul Muncii a spus că este nevoie de un stagiu de cotizare de 35 de ani şi o limită de vârstă pentru pensionare de 65 de ani.

Olguţa Vasilescu a menţionat că s-a întârziat un an cu legea, care „a fost lucrată” încă de anul trecut, din octombrie, pentru că timp de un an au fost făcute simulări pe ea, s-a recalculat, s-au luat „zeci de mii” de dosare la mână pentru a se calcula pe diverse formule. Simulările au fost făcute specialiştii Casei Naţionale de Pensii, care au muncit pentru a ajunge la un numitor comun pe patru legislaţii.

„Au fost specialişti din teritoriu care s-au mutat în Bucureşti, să poată să lucreze la această lege, şi-au lăsat familiile acasă. Deci chiar n-a fost o perioadă uşoară pentru ei, de aceea ar trebui cu toţii să le apreciem efortul.

Stagiul de cotizare rămâne la 35 de ani

Pe valoarea punctului de referinţă, acest vpr, am avut mult mai multe formule pe care le-am luat în calcul, le-am analizat pe zeci de mii de dosare să ajungem la un numitor comun pentru patru legislaţii. Cum am ajuns la 25 de ani la acest paramentru care se calc cu vpr? Este vechimea medie prevăzută în 4 legislaţii.(…) Stagiul de cotizare complet rămâne la 35 de ani.

Pentru a se pensiona cineva fară niciun fel de penalizare, trebuie să aibă 65 de ani, plus 35 ani stagiu complet de cotizare”, a mai spus Olguţa Vasilescu la România TV.

Potrivit acesteia, în lege există un articol care precizează foarte clar că, dacă în urma recalculării, se ajunge în situaţia în care punctajul este mai mic, adică ar trebui să fie o pensie mai mică, atunci se acordă pensia aflată în plată.

Citește și Lia Olguța Vasilescu, anunț despre pensii. Ce va aduce Legea Pensiilor

„Este o lege capitală şi cred că toată lumea înţelege acest lucru. E o lege la care s-a lucrat foarte mult, pe care PSD şi-a dorit-o foarte mult să iasă într-o formă bună. Sigur că vom auzi tot felul de critici…”, a mai afirmat ministrul Muncii.

3 Comments

3 Comments

  1. Fffytyy

    2018-08-07T21:20:12+03:00 at 21:20

    Tu ieși la pensie cu ce cotizezu

  2. Organtza29

    2018-08-07T13:42:40+03:00 at 13:42

    in principiu sunt de acord sa fiu ingaduitor cu guvernul si programul de pensii si salarii…gandul ca ne intindem pe o perioada asa mare ma pune pe ganduri. inteleg ca electoratul voteaza ce primeste nu ce i se promite…daaaar…poate sa ne spuna doamna ministru cat va fi euro in 2022???ca daca voi avea pensia de 4000 lei si euro va fi 9 lei,ce-am facut mah nene mah???

  3. Margareta Draghici

    2018-08-07T13:39:40+03:00 at 13:39

    se crede atit de inteligenta d-na ministru Lia…incit nu vede decit pensiile lor uita ca suntem ffff multi cei sub 1000 roni, ca pensia minima ne-a prins din urma, anul trecut a adaugat pensiei mele 55 roni iar anul acesta 68 si asa am ajuns la fabuloasa suma de 745 asa ca ce apare pe ecranele tv e o mare bataie de joc. De scumpiri nu trebuie sa mai amintesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top