Connect with us
Lia Olguța Vasilescu anunță ce femei ar putea ieși mai devreme la pensie

Știri

Lia Olguța Vasilescu anunță ce femei ar putea ieși mai devreme la pensie

O măsură a PSD-ALDE prevede o pensionare mai rapidă pentru o anumită categorie de femei, după cum spunea Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, explicând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică?

Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a spus ea, la Antena 3, în urmă cu ceva vreme.

Ministrul a precizat că aceste măsuri vor fi „amplu” discutate în ţară cu organizaţiile de pensionari, dar şi cu alte categorii interesate de lege.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu: Pilonul II de pensii va fi opţional

Conform șefului PSD, Liviu Dragnea, noua lege a pensiilor ar urma să fie votată până la finalul anului.

„În această vară voi lucra cu colegii mei, cu Lia Olguta Vasilescu,cu premierul şi alţi colegi şi în toamnă vreau să intrăm cu legea pensiilor în forţă, este extrem de mult aşteptată, nu uşoară, dar este o altă măsură pe care trebuie să o luăm să îndreptăm o uriaşă nedreptate care se face pensionarilor.

Nu va fi uşor de adoptat această lege, este un mare bine pentru o categorie mare de români , dar îi asigurăm că vom duce la capăt. Încep discuţiile cu asociaţiile de pensionari, până la începerea sesiunii proiectul este finalizat şi vom intra în proceduri în forţă”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Citește și: Liviu Dragnea: ” La sfârşitul acestui an, legea pensiilor va fi adoptată”

Acesta a mai spus că până la finalul anului proiectul va trece prin procedură parlamentară, astfel încât să fie adoptat.

1 Comment

1 Comment

  1. lacri

    2018-07-14T22:26:08+03:00 at 22:26

    draga Olguta ,daca abia in toamna lucrati la legea pensiilor, CAND MAI IESIM LA PENSI CA DEJA AJUNGE ?
    stam pe pensi de boala marite cu 10 lei si clasa muncitoare cu salari de 10 ori mai mari ca pensiile ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top