Connect with us
Recalcularea pensiilor începe! Ce categorii de pensionari sunt avantajate!

Știri

Lia Olguța Vasilescu anunță noi modificări la PENSII! Se întâmplă din luna octombrie!

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, vorbeşte de noi modificări în legislaţia pensiilor, dar şi de reorganizări în toate instituţiile subordonate ministerului pe care îl conduce.

Trebuie să facem o nouă lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieşi în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem… după această lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii şi foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii. Avem de gând ca în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituţiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcţiile respective”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la postul România TV.

Aceasta precizează, totodată, că încă nu s-a luat în calcul creşterea vârstei de pensionare şi nici egalizarea acestui plafon între femei şi bărbaţi, acestea nefiind cuprinse în noua lege a pensiilor. Totuşi, în viitor lucrurile s-ar putea schimba.

„Ne încurcă o directivă a Uniunii Europene, dar are aplicativitate începând cu anul 2030. Până în 2030, ar trebui să facem ca şi stat aceste corecţii. Pe legea pensiilor care va intra în vigoare anul acesta nu vrem însă să facem aceste corecţii din cauză că noi nu avem speranţa de viaţă nici ca în Olanda, nici ca în Franţa”, arată ministrul Muncii.

La începutul lunii, premierul Mihai Tudose făcea un anunţ de interes pentru toţi angajaţii: vârsta de pensionare ar putea creşte în curând. „Cu un an, doi”, după cum precizat Tudose la vremea respectivă.

La scurt timp după declarația premierului, Vasilescu a spus că vorbele premierului au fost înțelese greșit și că nu se va regăsi o astfel de măsură în proiectul legii pensionării.

Citește și: Crește vârsta de pensionare! La câți ani vor ieși la pensie femeile și bărbații din România!

Citește și: Anunț important pentru TOȚI PENSIONARII de la Ministrul Muncii! Se întâmplă de la 15 septembire

2 Comments

2 Comments

  1. sanda

    2017-09-11T15:07:30+03:00 at 15:07

    sant sipensii militare de urmasi , in armata nu sant numai generali si colonei , stiti cat salariu are un capitan daca moare stiti cat are o urmasa dupa ce a carat-o din garnizoana in garnizoana , esti plina de ura olgut0

  2. anonim

    2017-08-23T14:34:48+03:00 at 14:34

    pina unde mai urcati cu pensiile,nu vedeti ca isi bat joc de copii lor,de nepotii lor,de cand ati crescut pensiile zici ca au inebunit virstnici,inteleg ca trebuie sa ieie pensie dar nici chiar asa ce se intampla aici ,de exemplu de la 350a urcat la 560,dc?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top