Lia Olguța Vasilescu, foc și pară pe bărbatul cu mega-indemnizație de la stat

14.05.2017
Lia Olguța Vasilescu, foc și pară pe bărbatul cu mega-indemnizație de la stat

Lia Olguța Vasilescu s-a arătat extrem de deranjată de lecțiile pe care i le-a oferit afaceristul sibian care s-a remarcat cu o mega-indemnizație de la stat în valoare de 35.000 de lei.

Liciniu Lupu a intrat într-un conflict verbal cu actualul ministru al Muncii spunându-i că nu înțelege cum funcționează sistemul fiscal românesc. Olguța Vasilescu i-a dat imediat replica.

Lia Olguța: „Mi se pare cam mare tupeul lui Liciniu Lupu”

„Mi se pare cam mare tupeul sa le pretinzi altora sa accepte calculele tale care ar „justifica prin contributivitate” o indemnizație lunară de creștere a copilului de 35 000 euro! Ca sa fie clar, pentru concedii și indemnizații se retine din salariu doar 0,85 la suta.

Alte contribuții pentru pensii, asigurări medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legătura cu indemnizația de creștere a copilului. Repet: pentru concedii și indemnizații se retine doar 0,85 la suta.

Pentru a ajunge la indemnizația de 1 miliard, domnul al fi trebuit sa cotizeze fix 200 de ani, adică 2400 de luni. Oricât ar încerca sa ne convingă de contrariu! Pentru ca bănuiesc ca nu renunța la dreptul la pensie sau la asigurări sociale pentru a i se calcula contribuția doar pentru aceasta indemnizație…

CITEȘTE ȘI: Lia Olguța Vasilescu anunță creșteri majore de salarii

CITEȘTE ȘI: Lia Olguța Vasilescu explică de ce nu a jurat pe Biblie la ceremonia de învestire

Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec in România sau ca legislația noastră permite asta. Va fi doar vina noastră, a celor care nu corectam, după ce am văzut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizația de creștere a copilului! 2000 de euro lunar e mai mult decât necesar pentru a creste un copil și e mai mult ca in Germania, oricum.

35 000 de euro lunar nu exista nicăieri in lume și demonstrează cât de periculoase sunt legile adoptate fără un minim studiu de impact…”, a ripostat ministrul Muncii.