Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre impozit şi deducerile personale

Știri

Lia Olguţa Vasilescu, lovitură DURĂ! Ce se întâmplă cu indemnizaţia

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu că putea să nu mai dea deloc aceşti bani sau să se rezume la 100 de euro.

„Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile să-şi crească aceşti copii în perioada în care nu lucrează. Deci, nu avem ce să vorbim de principiul contributivităţii, iar plafonul este maximum din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem şi mai jos. Puteam să facem ca în ţări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro. Dar am plafonat la 1.800 de euro. Din punctul nostru de vedere, este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă şi în Germania şi este maximum din UE. Nicăieri în lume nu exită posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcţie de venituri”, a declarat ministrul Muncii.

Numărul persoanelor afectate nu este mare

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că numărul persoanelor afectate de plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului nu este mare. Aceasta a spus că este vorba despre o mie de persoane.

Totodată, Olguţa a afirmat că Ordonanţa de urgenţă a fost dată pentru a corecta o lege care genera inechităţi.

”Nu am făcut această Ordonanţă de urgenţă pentru că ar fi dezechilibrat bugetul, ci pentru a corecta o lege care, aşa cum era, dădea naştere la tot felul de inechităţi. Ajunsesem să plătim statul român indemnizaţii de 35.000 de euro lunar şi asta pentru că, aşa cum se calculează din venituri, se puteau face tot felul de excese şi ilegalităţi”, a spus Vasilescu.

Citeşte şi Lia Olguța Vasilescu anunță noi modificări la PENSII! Se întâmplă din luna octombrie!

1 Comment

1 Comment

  1. Catalina

    2017-09-05T22:04:37+03:00 at 22:04

    Persoanele care iau indemnizatie 35000euro/luna sunt in nr foarte mic!!!ar trebui luata o decizie pt acestia,nu pt oamenii care iau o indemnizatie de 1200ron/luna!din curiozitate,voi acestia cu salarii de mii de euro/luna,daca noi parintii care timp de 24luni nu muncim,cauza fiind:crestere copil,cum ati vrea sa traim?ok,nu mai stam acasa 24luni sa crestem copilul,mergem la munca,copilul cu cine sta?cu o bona pe care nu ne-o permitem?foarte inteligenta lege!sa va fie rusine!!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top