Connect with us
Lia Olguța Vasilescu, primele declarații după protestul Sanitas: „Nu schimbăm nimic”

Știri

Lia Olguța Vasilescu, primele declarații după protestul Sanitas: „Nu schimbăm nimic”

Lia Olguța Vasilescu a vorbit joi seara despre modificarea legii salarizării. Mii de oameni au protestat joi în Piața Victoriei. Oameni din toată țara au sosit în București pentru a-și arăta nemulțumirea după ce salariile lor au scăzut, în cazul anumitor categorii, deși guvernanții le-au promis majorări tuturor.

Iată ce a declarat Ministrul Muncii:

„Noi am fost într-un dialog permanent cu Sindicatele. Tocmai pentru asta s-a ajuns la acest regulament de sporuri care acum provoacă atâtea nemulțumiri. Aș vrea să spun foarte clar că legea salarizării nu se modifică, nici nu este nevoie să facem vreo modificare pentru că este o lege-cadru.

Salariile de încadrare la toată lumea sunt la fel. Ceea ce revendică ei ca venituri, provine din sporuri. Mesajul pentru nemulțumiți este că la ora actuală se lucrează la acest regulament de sporuri, împreună cu managerii de spital care au știut să gestioneze situația.

Legea salarizării nu se modifică.”, a declarat Olguta Vasilescu, pentru Antena 3.

Delegaţia SANITAS, invitată la sediul Guvernului, a prezentat vicepremierului Viorel Ştefan, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi consilierilor prezenţi principalele revendicări:

1. Modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.

2. Creşteri salariale pentru TOT personalul din sănătate şi asistenţă socială.

3. Negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Citește și: Protest Sanitas: În jur de 10.000 de sindicaliști așteptați la miting în Piața Victoriei

Partea guvernamentală a confirmat că, în ultimele zile, comisiile de lucru formate din manageri de spitale şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii, au identificat soluţii, astfel ca nici un angajat din sănătate şi asistenţă socială să nu mai înregistreze pierderi de venit.

Grevă generală, anunțată pe 11 mai

Soluţiile vor fi prezentate Federaţiei SANITAS în cadrul unei întâlniri ce va avea loc miercuri, 2 mai.

Dacă problemele sindicaliștilor nu sunt rezolvate, principalele organizații sindicale au anunțat că vor merge mai departe cu protestele. Acestea amenință că pe 11 mai ar putea intra în grevă generală.

Foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top