Connect with us
Lista galbenă a fost actualizată. Nu mai stai în carantină dacă vii din această țară

Știri

Lista galbenă a fost actualizată. Nu mai stai în carantină dacă vii din această țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din zona galbenă, care prezintă risc epidemiologic ridicat. Românii care vin din aceste țări sunt nevoiți să stea în carantină timp de 14 zile.

Marea Britanie a ieșit de pe lista galbenă a României

România a scos Marea Britanie de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. De acum înainte, până la alte schimbări, cei care sosesc în România din Marea Britanie nu mai trebuie să stea 14 zile în carantină, cum era obligatoriu până acum.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din zona galbenă și a motivat decizia scoaterii Marii Britanii de pe listă prin persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și prin apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atât prin circulația virusului pe teritoriul național.

„(…) cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate, „aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar”, după cum se arată în textul Hotărârii.

Iată care sunt țările cu risc epidemiologic ridicat

La sosirea în România din aceste țări se impune intrarea în carantină timp de 14 zile. Este vorba despre:

Estonia
Cehia
San Marino
Ungaria
Muntenegru
Iordania
Serbia
Seychelles
Curaçao
Polonia
Liban
Aruba
Andorra
Bulgaria
Cipru
Suedia
Macedonia de Nord
Malta
Palestina
Franța
Uruguay
Bahrain
Italia
Kosovo
Slovenia
Republica Moldova
Olanda
Brazilia
Slovacia
Monaco
Austria
Luxemburg
Belgia
Kuweit
Bosnia si Herțegovina
Chile
Letonia
Paraguay
Africa de Sud
Wallis and Futuna
Bonaire, Saint Eustatius and Saba

Anunțul cu privire la modificarea listei galbene a fost făcut de către Raed Arafat în cadrul conferinței de presă de joi seara când a prezentat și noile restricții impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„A fost aprobată noua listă a ţărilor sau teritoriilor care sunt cu risc epidemiologic ridicat, iar noutatea aici este că Marea Britanie nu se mai află pe această listă. Deci se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România”, a declarat Raed Arafat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top