Connect with us
România are 275 de kilometri de coastă presărate cu numeroase stațiuni de vară. La fel ca mărgele pe sfoară, stațiunile de vară din România sunt legate între ele, așa că este foarte ușor să le vizitezi pe toate având o bază într-una dintre ele.

Știri

Litoralul românesc – care sunt cele mai căutate stațiuni în 2022

Litoralul românesc – care sunt cele mai căutate stațiuni în 2022

România are 275 de kilometri de coastă presărate cu numeroase stațiuni de vară. La fel ca mărgele pe sfoară, stațiunile de vară din România sunt legate între ele, așa că este foarte ușor să le vizitezi pe toate având o bază într-una dintre ele.

Litoralul românesc se întinde de la Delta Dunării, o atracție unică în Europa, până la coasta bulgară a Mării Negre. Vei găsi o varietate de stațiuni de pe litoral în România. Mari sau mici, extravagante sau hippie, luxoase sau accesibile, stațiunile de vară din România răspund nevoilor fiecărui tip de turist.

Din Mamaia…

Mamaia poate fi considerată cea mai importantă destinație de vară din România și locul cu cel mai fin nisip din țară, ce poate concura cu cel întâlnit în vacante exotice, dar nu este tocmai o stațiune de vară pentru toată lumea. Mai scumpă decât restul, Mamaia ar putea părea puțin decadentă și pretențioasă. Dar asta nu este neapărat un lucru rău! Aici vei găsi hoteluri luxoase și numeroase locuri de cazare, restaurante grozave care servesc fructe de mare și pește de toate formele și dimensiunile, precum și cele mai bune cluburi de noapte. 

Mergi la Eforie Nord și Eforie Sud…

Dacă lași în urmă Mamaia și te îndrepți spre sud, vei descoperi Eforie Nord și Eforie Sud, două stațiuni preferate de familii și grupuri care doresc cazare la prețuri accesibile, pizza bună și restaurante fast-food, precum și plaje liniștite și viață de noapte mai puțină. Nu la fel de elegant ca Mamaia, Eforie Nord și Eforie Sud oferă cazare excelentă la prețuri rezonabile și o varietate de atracții pentru a petrece o vacanță grozavă cu copiii tăi.

Oprește-te puțin în Costinești…

Această stațiune de vară era la modă încă din anii 90, când toate trupele renumite pop și rock românești își petreceau vara cântând în diferite locații și discoteci. În timp ce acele vremuri au trecut de mult, Costinești este încă o stațiune populară pentru tineri și studenți, datorită plajei sale uriașe cu nisip, precum și cazare, restaurante și bistrouri la prețuri accesibile. 

Descoperă planetele românești…

Continuă să conduci pe litoralul romanesc spre Vama Veche și vei descoperi o serie de stațiuni care poartă numele planetelor și țara zeilor. În epoca comunistă, Olimp, Neptun, Jupiter, Venus și Saturn erau bijuteriile litoralului românesc. Din păcate, lucrurile se schimbă încet aici, dar se schimbă cu siguranță. Aceste stațiuni sunt de obicei destinațiile familiilor și cuplurilor care nu pot petrece prea mult în vacanța de vară, dar își doresc să se bucure de zile frumoase de plajă. 

Petrece noaptea sub stele în Vama Veche

Aceasta este cea mai la modă stațiune de vară din România. Popularitatea sa a crescut în ultimii ani și, din localul hippie cu doar câteva corturi, Vama Veche este acum o adevărată stațiune de vară cu toată gloria pe care o merită. Dar este totuși un loc care gravitează în jurul muzicii populare, festivalurilor rock, nopților sub stele, campingului, dansului toată noaptea, părului împletit, motocicletelor și al berii!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top