Connect with us
Live Video Online - Vezi ploaia de meteoriți leonidele. La ce oră începe și cât ține

Știri

Live Video Online – Vezi ploaia de meteoriți leonidele. La ce oră începe și cât ține

Leonidele pot fi văzute în perioada 6-30 noiembrie, în fiecare an. Planeta noastră trece prin zona prin care a trecut și cometa 55P/Tempel-Tuttle, care a lăsat pe orbită cantități mari de praf care intră în atmosfera Pământului când acesta trece prin locul unde se află ele. Micile particule de praf intră cu viteză mare în atmosferă și emit lumină prin frecarea cu aerul. În această noapte, leonidele vor putea fi observate la intensitatea maximă.

Când vor putea fi văzute leonidele

Ploaia de leonide este unul dintre cele mai așteptate evenimente. Oamenii vor avea cu adevărat parte de un spectacol pe cinste când vor cădea leonidele. Leonidele sunt active în luna noiembrie, între 6 şi 30 noiembrie. În acestă perioadă se pot observa pe cer, după ora 1, meteori ce vin din constelaţia Leo, de unde și numele leonide.

Anul acesta, momentul maxim, în care activitatea meteorilor este cea mai mare, va fi chiar în această noapte, de 17 noiembrie, în orele întunecate ale dimineții.  Specialiștii speră că se vor putea vedea 10-25 meteori pe oră.

Oamenii spun că urmăresc leonidele din curți, poduri, străzi și pe autostrăzi, în orașe și în jurul acestora. Totuși, specialiștii susțin că ploaia de meteori se vede cel mai bine la țară. Pentru a vă bucura cu adevărat de spectacol, mergeți departe de oraș, în locuri întunecate, lipsite de alte lumini în afară de cea a stelelor. Parcurile din oraș sunt adesea locuri excelente pentru a viziona ploaia de meteoriți.

Totuși, având în vedere că avem mai multe restricții de respectat, trebuie să ne limităm la posibilități. Iluminatul din localități poate îngreuna vizibilitatea foarte mult. Dacă nici Luna nu se află pe cer, puteţi observa în condiţii ideale meteorii. Dacă locuiți la curte, senzația va fi una pe cinste.

Odată ce ați găsit un loc de vizionare, luați-vă toate măsurile și așteptați marele evemiment. Deși unii susțin că se observă mai bine ploaia de stele cu ajutorul aparaturilor speciale, senzația este la fel de atractivă și cu ochiul liber, mai ales dacă cerul este senin. Specialiștii susțin că ar trebui să ne îndreptăm atenţia spre constelaţia Leo, aflată în partea de est a orizontului.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top