O echipă din Ministerul Apărării Naționale, formată din patru militari, a preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva, începând cu data de opt aprilie. Astăzi se așteaptă emiterea unei noi ordonanțe militar nr. 8.
Locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, director medical al Spitalului Militar de Urgență „Aristide Serfiodi” din Galați, este medic specialist în boli infecțioase și a executat, ca medic militar, două misiuni în teatrul de operații Afganistan, anunță Ministerul Apărării Naționale.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a schimbat, miercuri, conducerea Spitalului Județean Deva cu o echipă formată din medici și directori medicali.
„Nu este încă situația de la Suceava dar poate deveni dacă nu avem grijă. Am instalat medici și directori medicali la Deva. (…)Vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care vor lucra în spital vor locui în hoteluri.(…)Sunt 111 pacienți din care 81 cu Covid.(…)În acest moment nu pot spune că cineva și-a făcut treaba pentru că altfel nu mai eram eu aici”, a declarat Nelu Tătaru.
Spitalulul Județean Deva a devenit al doilea spital din țară condus de o echipă militară, după Spitalul Județean de Urgență Suceava.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Hunedoara după ce în urmă cu o zi conducerea Spitalul Județean de Urgență Deva și-a dat demisia.
Managerul Silviu Didilescu și directorul medical Claudiu Antal au demisionat, marți, de la conducerea Spitalului Județean Deva. La această unitate medicală sunt șase medici confirmați pozitiv cu coronavirus. De asemenea, la acest spital sunt internați 105 pacienți cu Covid-19, din care 26 au fost internați chiar luni. Spitalul Județean Deva este singurul spital din judeţ în care sunt trataţi acum bolnavii de COVID-19.
Acest site foloseste cookies.
Read More