Știri

Pensie de urmaș pentru rudele personalului medical ucis de Covid-19

Miercuri senatorii au votat un proiect propus de PSD pentru ca de rudele personalului medical răpus de coronavirus să fie eligibile pentru o pensie de urmaș.

Pensie de urmaș pentru rudele personalului medical ucis de Covid-19

Prin adoptarea unei astfel de legi, medicii vor ajunge pe aceeași treaptă cu veteranii de război și revoluționarii. Familiile personalului medical vor primi o pensie de urmaș care va reprezenta 75% din salariul persoanei decedate.

„Urmașii cadrelor medicale, decedate în timpul și din cauza serviciului ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare”, conform Mediafax.

Mai mult, rudele cadrelor medicale ce au decedat vor primi o scutire de la plata impozitelor pe clădire și teren. Acestea nu vor mai plăti nici servicii medicale și nici medicamente.

Acest proiect al PSD-ului mai propune și ca ziua de 11 martie să devină Ziua națională a personalului medical pentru a comemora contribuția vitală a medicilor în lupta cu virusul Covid-19.

Acest proiect a fost votat cu o unanimitate de voturi de către senatori și în curând va intra în dezbaterea Camerei Deputaților.

Situația în cifre

În acest moment la nivel național vorbim de mai mult de 500 cadre medicale care au fost depistate pozitiv cu noul Covid-19. Cea mai gravă situație este cea de la Suceava unde mai mult de 300 cadre medicale sunt infectate.

În capitală, numai la Victor Babeș au fost testați 200 angajați. La Spitalul Universitar numărul cazurilor pozitive era ieri de 25, iar la Institutul Matei Balș se află 39 persoane infectate.

Cifrele se modifică de la zi la zi, iar momentan nu s-a observat niciun regres. Din contră: tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc inclusiv cadrele medicale. Medicii nu au echipament corespunzător deși se află în prima linie.

Concluzionând, o pensie de urmaș este un beneficiu mărunt față de tot ce riscă acești oameni zilnic pentru noi.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More