Connect with us
Cod Roșu la Vama Nădlac! 15 cetăţeni din Afganistan ascunși de un român într-un TIR

Locale

Cod Roșu la Vama Nădlac! 15 cetăţeni din Afganistan ascunși de un român într-un TIR

Un număr de 15 cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu deşeuri de aluminiu, respectiv piese metalice, au fost depistați de polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au oprit pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 35 ani, care conducea u TIR. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta deşeuri de aluminiu pe ruta România – Ungaria.

Oamenii legii au făcut un control amănunţit al mijlocului de transport, astfel că, în interior, au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, opt persoane.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

Alertă maximă la Vama Nădlac, 15 cetățeni din Afganistan au încercat să treacă ilegal frontiera

Câteva ore mai târziu, vineri dimineața, la ora 4.30, la acelaşi punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 12 și 32 de ani, ascunşi într-un camion încărcat cu piese metalice, condus de un cetăţean român.

În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top