Connect with us
Localități din jurul Bucureștiului care ies din carantină. Când intră măsura în vigoare

Locale

Localități din jurul Bucureștiului care ies din carantină. Când intră măsura în vigoare

Patru localități din jurul Bucureștiului ies din carantină. Este vorba despre Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni. Sunt localități din județul Ilfov unde a scăzut indicele de infectare cu noul virus. Măsura ridicării carantinei intră în vigoare sâmbătă, 9 ianuarie 2021, de la ora 22.00.

Localități din jurul Bucureștiului care ies din carantină

Conform unor informații, în această seară de la orele 22.00, patru localități din județul Ilfov vor ieși din carantină. Este vorba despre Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localități, începând cu data de 09.01.2021, ora 22:00”, a anunțat Prefectura Ilfov.

Starea de alertă va fi prelungită

Raed Arafat a anunțat că starea de alertă va fi prelungită în țara noastră și că nu vor exista măsuri de relaxare. Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a declarat că se va merge pe aceleași restricții care sunt în vigoare la acest moment, iar unde va fi nevoie se vor lua măsuri zonale.

Tot Raed Arafat a precizat că, din fericire, a început să scadă numărul pacienților infectați cu coronavirus și internați la ATI.

Potrivit celei mai recente actualizări, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost înregistrate 4.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.541. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 30.401 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.530 de persoane se află în izolare instituționalizată. Totodată, 46.157 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top