Connect with us
Starea de alertă va fi prelungită în România. Raed Arafat despre măsurile de relaxare

Știri

Starea de alertă va fi prelungită în România. Raed Arafat despre măsurile de relaxare

Starea de alertă va fi prelungită în România. Raed Arafat, șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a spus că nu vor exista măsuri de relaxare. Există și o veste bună! În ultima perioadă a început să scadă numărul de cazuri la secțiile de Terapie Intensivă din țară.

Starea de alertă va fi prelungită! Nicio măsură de relaxare

Update 12 ianuarie: Starea de alertă se prelungește. Ce restricții rămân în vigoare încă 30 de zile

Starea de alertă va fi prelungită în țara noastră și nu vor exista măsuri de relaxare a restricțiilor. Anunțul a fost făcut la Digi24 de către Raef Arafat – șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență. El a spus că se va merge pe aceleași restricții ca și până acum, și se vor lua măsuri zonale în funcție de numărul infectărilor.

Din fericire, numărul de cazuri la ATI a început să scadă, aceasta fiind o veste îmbucurătoare.

Urmează să se prelungească starea de alertă și nu vor fi la acest moment măsuri de relaxare. Se va merge mai departe pe aceste măsuri care au fost până acum. Acolo unde observăm că există creșteri semnificative, se pot lua măsuri zonale ca până acum. Dacă în evaluarea situației epidemiologice se observă alte date noi care impun soluții noi, poate fi discutat în grupul tehnico-științific pentru a lua o decizie.

Bilanț coronavirus 8 ianuarie 2021

Conform celei mai recente actualizări, au fost confirmate 663.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 595.007 pacienți au fost declarați vindecați. În intervalul 07.01.2021 (10:00) – 08.01.2021 (10:00) au fost raportate 96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați la spitalele din țară.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.727. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973.508 teste. Dintre acestea, 31.592 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.834 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.758 la cerere.

De la ultima informare făcută de Grupul de Comunicare Strategică, au fost raportate și rezultatele a 7.797 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 8 ianuarie a.c.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top