Connect with us
Municipiul Brașov, din nou în carantină. Ce măsuri au fost impuse

Locale

Municipiul Brașov, din nou în carantină. Ce măsuri au fost impuse

Pandemia continuă să provoace o mulțime de probleme și încă nu sunt semne că lucrurile vor reveni rapid la normal. În multe zone din țar, rata de incidență continuă să fie una foarte crescută, motiv pentru care autoritățile iau atitudine și impun măsuri suplimentare. La fel se întâmplă și în orașul Brașov, unde lucrurile au scăpat de sub control, iar specialiștii au decis să bage orașul din nou în carantină.

Măsuri de respectat în Brașov

Situația este una extrem de dificilă în România, mai ales în anumite zone ale țării. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a anunţat că oraşul intră din nou în scenariul roşu. Din acest motiv, vor fi impuse mai multe măsuri de prevenire a răspândirii riscului de îmbolnăvire.

În ultimele două săptămâni, rata de incidență a infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a trecut de trei persoane infectate la mia de locuitori, motiv pentru care s-a decis impunerea carantinei. Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, măsura va intra în vigoare la miezul nopţii şi se va aplica în tot municipiul Braşov.

De pe 19 februarie, școlile se închid din nou. La orele fizice vor participa doar elevii din ciclul primar și vor rămâne deschide creșele și grădinițele. De altfel, se închid toate restaurantele și cafenelele, precum și cinematografele și toate sălile de noroc, pentru a fi evitată aglomerația și interacțiunea dintre oameni.

Brașovenii vor putea ieși din casă doar pentru motive bine întemeiate, precum deplasarea la serviciu, în scopuri medicale sau pentru cumpărăturile necesare traiului zilnic.

”Începând de mâine, Braşovul revine la restricţiile de dinainte de 3 februarie, incidenţa de azi în municipiu fiind de 3,16 cazuri la mia de locuitori. Astfel, pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creşele şi grădiniţele, iar la şcoală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase şcoala urmând a se desfăşura integral on-line. Se închid din nou instituţiile de cultură, cinematografele, restaurantele şi cafenelele, sălile de jocuri de noroc”, a anunţat, joi, primarul Allen Coliban.

De asemenea, vor fi interzise evenimentele publice și private, dar și circulația pe parcursul nopții.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top