Connect with us
Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava a fost suspendat

Locale

Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava a fost suspendat

Preotul care a oficiat slujba de botez la care copilul din Suceava a murit a primit prima sancțiune.

Preotul din Suceava a fost suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta a mai transmis că orice detaliu legat de cazul respectiv poate fi solicitat Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde se desfăşoară ancheta, transmite Agerpres.

Preotul nu va mai sluji, după ce un bebeluș a murit la botez

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor anunţa luni că va stabili circumstanţele în cazul bebeluşului care a decedat după botez, precizând că a luat deja legătura cu preotul care a oficiat slujba şi cu persoanele prezente la ritual. Sursa citată preciza că, după ce se vor stabili circumstanţele în care s-a petrecut această tragedie, se vor decide şi măsurile necesare a fi impuse.

Bebelușul a murit la spital, după ce a făcut stop cardio-respirator duminică, în urma ritualului de botez ce a avut loc la Biserica “Sf. Constantin şi Elena” din Suceava, în timpul căruia ar fi fost complet scufundat în apă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Dan Teodorovici, bebeluşul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului, l-a resuscitat şi apoi l-a transportat la spital.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei au sugerat că e posibil ca recomandările de botez s-ar putea schimba, după moartea bebelușului care a intrat în stop cardio-respirator în urma scufundării în cristelniță.

Preotul protopop Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a recunoscut luni că, în funcție de cauza acestei tragedii, s-ar putea schimba recomandările privind modul în care se poate proceda la slujba tainei botezului, pentru a se preveni alte incidente nedorite, scrie Monitorul de Suceava.

Preotul care a făcut slujba de botez, Alexandru Mazarache, a spus că nu poate vorbi despre ce s-a întâmplat. Protopopul a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

El a adăugat că, în cazul inhalării, medicii au precizat că este vorba de lichid, fără a se putea stabili dacă este vorba de apa din cristelniță ori poate de lapte.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top