Connect with us
Turda: pericol de intoxicare datorită unei deversări de clor în atmosferă

Locale

Turda: pericol de intoxicare din cauza unei deversări de clor în atmosferă

La Turda există un intens pericol de intoxicare unde un rezervor de clor a realizat o deversare de gaz în atmosferă. Atât pompierii clujeni, cât și echipajele SMURD au venit la fața locului pentru a ajuta. Află din rândurile de mai jos mai multe detalii.

Turda: pericol de intoxicare din cauza unei deversări de clor în atmosferă

Pompierii din cadrul ISU Cluj au informat că în timpul nopții de duminică a primit un apel de urgență la ora 02:44. Se raporta că un rezervor cu clor avariat din interiorul unui operator economic deversează gaz în atmosferă. Recipientul avea mărimea unui butoi.

Pompierii au luat recipientul menționat echipați fiind cu aparate de respirat cu aer comprimat și l-au dus într-un bazin cu apă. Aici au deversat sacii folosind un agent de neutralizare. Au acționant concomitent echipând doi angajați cu aparate de respirat și de asemenea, i-au evacuat în siguranță din zona unde avea loc deversarea de gaz.

4 pompieri dintre cei care au intervenit aici au avut nevoie de administrare de oxigen. Aceștia au inhalat clor în momentul în care și-au schimbat buteliile aparatelor de respirat cu aer comprimat. Nu a fost necesar să fie transportați la spital.

Andrei Biriș, purtător de cuvnt ISU Cluj, pentru Antena 3 a declarat:

”Colegii mei au fost alertați la 2:40, azi-noapte, au intervenit cu aparate de respirat, au reușit să îi scoată pe oameni dând acele aparate și lor de pe autospeciale pentru a putea să îi scoată.

Muncitorii se refugiaseră pe un vagon, un punct mai înalt, gazul nu a ajuns la ei până la momentul intervenției.

S-au realizat perdele de apă atât cu instalația obiectivului respectiv, cât și cu accesoriile de la autospecialele de pompieri. În urma neutralizării s-a evitat ca aceste deversări să continue.

Acel recipient era într-un depozit cu astfel de gaz. Ca parte de autorizare a unor astfel de obiective, există și necesitatea întocmirii acestor planuri care să evite un pericol pentru zonele care împrejmuiesc locul, cât și pentru mediu.

Compania ne-a anunțat din timp pentru a se putea evita orice problemă de acest fel.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top