Mitropolitul Clujului, Înalt Prea Sfințitul Andrei a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19. ÎPS Andrei are 71 de ani și este internat la Spitalul Clinic de Pneumofiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca. El a declarat că nu știe unde s-a infectat.
Înalt Prea Sfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului a fost depistat pozitiv cu Covid-19. El are 71 de ani și se află sub supravegherea medicilor. Din fericire, se simte bine, nu suferă de alte boli, și va fi externat în două zile, după cum a declarat pentru Digi24.
ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului a declarat că nu știe unde s-ar fi putut infecta.
”Eu sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace și de liniște, rugându-i pe toți să aibă grijă de ei și de familiile lor”, a declarat Înalt Prea Sfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, pentru Ziar de Cluj.
Conform Wikipedia, Andrei Andreicuț, pe numele de mirean Ioan Andreicuț, s-a născut la data de 24 ianuarie 1949, în Oarța de Sus, județul Sălaj (interbelic), în prezent în județul Maramureș. În anul 1990, a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia.
Este Mitropolit al Clujului din anul 2011. A fost decorat de președintele Ion Iliescu, în decembrie 2000, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer „pentru slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni a cuvântului lui Dumnezeu”.
Înalt Prea Sfințitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a decedat în primăvara acestui an, din cauza unor complicații provocate de infectarea cu Covid-19. Pimen s-a stins în luna mai, în secția de Terapie Intensivă a Institutului Matei Balș din Capitală. Înaltul prelat și-a petrecut ultimii 29 de ani de viață la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Ultimul interviu pe care l-a acordat ÎPS Pimen a fost la 1 noiembrie 2019, pentru „Monitorul de Suceava”. Spunea atunci că și-a pregătit sicriul și nu îl sperie gândul că va muri.
„Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el, am văzut că încap. Ștergarele le-am pregătit, lumânărele le-am pregătit, mai trebuie să fiu pus în sicriu și băgat în mormânt. Și-am zis că după ce voi fi băgat în mormânt și oamenii vor pleca, și va rămâne doar groparul, să se audă, mai încet, așa, în surdină, Marșul funebru, de <>, Balada lui <>, ceva din <> lui George Enescu și un bucium. Sau două buciume. Să fie… Să cânte așa, mai în surdină…”, sunt cuvintele ÎPS Pimen.