Connect with us

Locale

Vești bune pentru bucureșteni! Când se deschid restaurantele, teatrele și cinematografele în Capitală

Situația din România continuă să fie una extrem de dificilă, însă măsurile care au fost impuse, chiar și cele suplimentare, încep să dea rezultate și lucrurile se îmbunătățesc. Și în București încep să se vadă progresele. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă scăderea ratei infectărilor în București se va menține sub 3 la mia de locuitori, se vor redeschide restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

Când se deschid restaurantele în Capitală

Prefectul Capitalei a explicat că situația din București începe să se îmbunătățească, drept dovadă stând rata de incidență care a scăzut semnificativ, ajungând sub 3 la mia de locuitori. Berbeceanu a declarat că va fi analizată evoluția acesteia în următoarele 48 de ore, iar dacă rezultatele vor fi unele pozitive, se anunță vești bune pentru domeniul HORECA.

Autoritățile sunt mulțumite de faptul că măsurile adoptate în preajma sărbătorilor au fost respectate și au dat randament, ceea ce înseamnă că oamenii sunt responsabili.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. (…) Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, a declarat prefectul.

În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Când se deschid școlile

Prefectul a mai declarat că nu este nevoie de o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că, prin ultima hotărâre, s-a decis că restaurantele se redeschid dacă incidenţa scade sub 3 la mie.

Cât despre școli, acesta a explicat că sunt luați în calcul mai mulți factori aici, nu decât numărul de teste sau infectările din București. Este o decizie grea și importantă, care are nevoie de atenție.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top