Connect with us
Județul Galați se confruntă cu mari probleme din cauza vremii nefavorabile. 8 sate sunt izolate din punct de vedere energetic.

Știri

Localități din Galați fără curent electric

Județul Galați se confruntă și astăzi cu probleme mari din cauzate de vremea nefavorabilă care a lovit România în ultimele zile. Județul de pe malul Dunării a fost unul dintre cele mai afectate de ninsorile abundente și gerul aspru din ultima vreme.

Galați – 8 sate sunt izolate din punct de vedere energetic

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord a emis o statistică în care se confirmă că joi, la ora 8 dimineața, localitățile Cavadineşti şi Bereşti Meria nu beneficiază de energie electrică. Adunat, cele două comune însumează 8 sate. Din analiza efectuată reiese că vântul puternic din seara de miercuri spre joi a avariat instalațiile electrice.

Autoritățile dau asigurări că vor depune eforturi pentru a restabili alimentarea cu energie în cel mai scurt timp. „Asigurăm toţi utilizatorii reţelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiţii normale, conform schemei de funcţionare.”, a declarat un reprezentant al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia.

Totodată, miercuri noaptea, la ora 23:00, alte 48 de gospodării din comuna Viroaga au rămas complet izolate. Intervenția șenilatelor a rezolvat situația, iar rețeaua de tensiune a fost pusă din nou în funcțiune.

Alte comune sunt blocate sub nămeți iar drumurile complet blocate fac imposibilă intervenția autorităților. „De exemplu, drumul Ciocârlia de Sus şi Lanurile este blocat de nămeţi. Nu se poate ajunge către localitaţile Moviliţa şi Toprasar, unde avem anunţate deranjamente şi echipele de intervenţii nu pot acționa.”, menȚionează societatea de distribuție.

Citește și: Prognoza meteo. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

Prognoza meteo pentru următoarele zile este puțin mai bună. Conform meteorologilor, temperaturile vor crește ușor, ninsoarea se va opri iar vânturile vor scădea în intensitate.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top