Connect with us
După o noapte cu cod galben de ger, vremea va începe joi să se încălzească. Sâmbătă, în anumite zone, se vor înregistra temperaturi pozitive

Vremea

Prognoza meteo. Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

De joi, vremea va începe să se încălzească ușor. Precipitațiile vor mai reduse și se vor transforma în lapoviță. Sâmbătă și duminică, temperaturile se vor situa între 0 și 3 grade celsius.

În noaptea de miercuri spre joi, întreaga țară se află sub avertizare cod galben de ger. În majoritatea zonelor, temperaturile vor coborî sub -10 grade. Ninsori slabe vor mai cădea la început prin estul ţării, iar spre dimineaţă în Banat, Crişana şi Maramureş.

VREMEA în țară

Joi, temperaturile vor trece de -8 grade pe tot cuprinsul țării.  În Banat, se vor înregistra chiar și temperaturi pozitive, de 2 grade Celsius.

Ninsori locale se vor mai înregistra în interiorul arcului carpatic. Noaptea, în vestul ţării vor apărea lapoviţă şi ploi şi se poate forma polei. Vântul va mai avea intensificări în centrul, sudul şi sud-estul ţării, dar va sufla cu putere la munte.

Până la începutul weekend-ului, temperaturile vor continua să crească.

Sâmbătă, maximele vor ajunge până la 9 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Dobrogea.

Duminică, vremea se va răci din nou, iar pe timpul nopții va reveni gerul. Până la finalul săptămânii, vestul, nordul și centrul țării va fi afectat de lapoviță și ninsoare.

VREMEA în București

Dimineața zilei de joi va fi geroasă, însă pe parcursul zilei se vor înregistra temperaturi maxime de -6 grade. Vremea în Capitală se va încălzi începând de vineri, iar sâmbătă la amiază vor fi până la 2…3 grade. La începutul weekendului se întrevăd posibilități de precipitații slabe. Duminică noaptea, gerul se va intensifica din nou.

VREMEA la munte

La munte, ninsorile se vor muta treptat în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. În restul zonei montane va fi ger. Stratul de zăpadă este ideal practicării sporturilor de iarnă însă la altitudini mari există risc de avalanșă.

Știri pe același subiect:
COD PORTOCALIU în 7 județe din România. Zeci de drumuri au fost închise. Vremea 11 ianuarie
Drumuri închise 11 ianuarie. Situația drumurilor actualizată
UPDATE: Zboruri întârziate și anulate pe Aeroportul Henri Coandă
UPDATE: Mersul trenurilor 11 ianuarie. 148 de trenuri ANULATE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top