Connect with us
pensie

Știri

Locuitorii din acest mare oraș al României vor ieși la PENSIE cu doi ani mai devreme! Care e motivul

Senatorul liberal George Stângă a anunțat că a depus un amendament la legea privind sistemul unitar de pensii, prin care persoanele care au locuit minim 30 de ani în municipiul Galați și pe o rază de 8 kilometri în jurul orașului, să iasă la pensie cu doi ani mai devreme.

Senatorul PNL a precizat că amendamentul depus în acest sens a primit deja aviz favorabil în Comisia de Mediu de la Senat, astfel încât, municipiul Galați ar putea fi inclus în lista zonelor afectate de poluare remanentă.

„Am avut câteva argumente destul de puternice. în anul 2011, conform unui studiu realizat la nivel național, orașul Galați era pe primul loc în topul celor mai poluate orașe din România. De asemenea, în perioadă 2007-2008, instalațiile de la Arcelor Mittal au evacuat în atmosferă aproximativ 15 tone de praf zilnic. Cea mai poluantă secție a combinatului a fost Uzină cocsochimica care momentan este închisă, dar faptul că în perioadă în care a funcționat la parametrii maximi a poluat foarte mult orașul nostru.

Stau și acum argument amenzile aplicate de reprezentanții Gărzii de Mediu Galați și, conform unei statistici, doar în primele șase luni ale anului 2008 amenzile cumulate au fost în valoare de 3 miliarde de lei vechi”, a mai spus Stângă.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, sunt localități ai căror cetățeni beneficiază de o astfel de reducere a vârstei de pensionare după ce au fost incluse pe lista zonelor afectate de poluare remanentă, însă nu atât de pronunțată cum a fost în cazul municipiului Galați.

Citește și: O nouă lege pentru românii care ies la pensie. Ce discriminare vrea să facă un parlamentar

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top